Här får Svennis nya bekymmer

Danmark skrällde: Vi måste försvara oss bättre

1 av 2 | Foto: GETTY IMAGES
överlistad igen David James, West Ham, hade ingen tacksam uppgift i engelska målet i går. Hans försvarare gjorde långt ifrån en bra match mot Danmark och efteråt var kritiken hård från Sven-Göran Eriksson.
FOTBOLL

Spelare gripen av polis.

Jättebråk med förbundet. Och i går fick Sven-Göran Eriksson mer bekymmer - på fotbollsplanen.

- Vi måste försvara oss bättre om vi vill vinna i Portugal, säger Svennis efter 2-3-förlusten mot Danmark.

Det var ett England utan en rad nyckelspelare som tog emot Danmark på Old Trafford i går. Mest saknade: mittbacksparet Sol Campbell och Rio Ferdinand.

- Även om det var en vänskapsmatch, måste man försvara sig ordentligt. Varje gång vi tappade bollen hamnade vi i bekymmer, säger Sven-Göran Eriksson.

Den engelske förbundskapten var även missnöjd med det defensiva arbetet på mittfältet.

- Backlinjen hade behövt mer hjälp än vad de fick i dag, konstaterar Svennis som säkert hade haft användning av skadade Steven Gerrard.

Rooney behållningen

Då saknades Michael Owen och Darius Vassell desto mindre.

Anledningen stavas Wayne Rooney. 18-åringen var glödhet i inledningen. Efter bara fem minuter tog han till vara på en bjudning av danske ytterbacken Thomas Helveg.

Danmark svarade dock omgående.

Martin Jörgensen kvitterade från nära håll bara tre minuter senare. Målfesten var inte över: mindre än en minut därpå hittade Rooney mittfältaren Joe Cole med en lika vacker som effektiv passning. Chelseas löfte placerade in 2-1 med en bredsida.

- Det var flera bra individuella prestationer på planen och två vackra mål, säger Svennis till Sky Sports.

Innan den underhållande första akten var över kvitterade Jörgensen återigen, den här gången på straff.

I andra halvlek gjorde Svennis en rad byten. Men det var en dansk inhoppare som avgjorde. Jon Dahl Tomasson sköt 3-2 till gästerna åtta minuter innan full tid.

Becks utbytt

- Resultat är viktigt, du vill alltid vinna. Det var en besvikelse att vi inte vann idag men fansen fick se en bra match, säger David Beckham som lämnade planen efter 60 minuter med ryggont.

- Men det kommer bli bra. Det är inga problem, säger Real Madrids superstjärna.

2-3-förlusten mot Danmark i går blev slutet på en tuff vecka för Svennis och det engelska landslaget.

Konflikten med förbundet har blivit allt djupare. Både kaptenen David Beckham och Svennis har öppet kritiserat FA:s beslut att peta Leeds Alan Smith från landslaget. Smith är misstänkt för att ha kastat en plastflaska mot en kvinnlig åskådare.

Dessutom är "Rio-Gate"-affären, där Rio Ferdinand anklagas för att medvetet ha missat en dopingkontroll, ännu inte uppklarad.

David Beckham hoppas att parterna ska lösa problemen och gå vidare.

- Förhoppningsvis kan vi glömma den här veckan. Det är viktigt att allt blir utrett på ett sätt som gör både spelarna och FA nöjda. Så att det blir slut på dumheterna, säger han.

Alla bråken som skakat England under hösten

Stefan Persson