Strachan kvar - Svensson bort?

Italienska klubbar visar intresse för svensken

FOTBOLL

Gordon Strachan blir kvar som tränare i Southampton.

Han har tackat nej till Leeds.

Ett beslut som ökar flera italienska klubbars intresse för Anders Svensson.

I går bröt Gordon Strachan sin tystnad och besvarade alla spekulationer om att han skulle bli tränare i Leeds.

- Jag är mycket lycklig där jag är. Jag trivs med jobbet och ska inte lämna klubben för någon annan, säger han.

Den marknadsansvarige i en italiensk serie a-klubb säger till Sportbladet att beskedet är positivt ur klubbens synvinkel.

- Vi kommer att ta kontakt med Southampton snart igen om Svensson.

Som Sportbladet kunde avslöja redan för tio dagar sedan är flera italienska klubbar intresserade av Anders Svensson. Utöver de två tidigare finns nu intresse från två till. Alla är Serie A-klubbar i mellanskiktet av ligan, varav två större. Ett ombud har träffat Southamptons ordförande Rupert Lowe om Svensson och även haft kontakt med agenten Kent Carlsson.

- Vi ville avvakta Strachans besked och mötet signor Carlzon skulle ha med Lowe. Nu kan vi agera, säger en italiensk källa till Sportbladet.

Negativt för Anders

För Svensson, som inte tycker om Strachans spelstil, var gårdagens nyhet inget glädjebesked. Även om han trivs socialt i Southampton är det negativt både för hans spel och självförtroende när han inte får spela på ett sätt som drar nytta av hans fulla kapacitet.

- Jag har inga kommentarer kring vad detta innebär för Anders. Under mötet med Southampton förra veckan diskuterade vi en förlängning av hans kontrakt, säger Kent Carlzon.

Eftersom Svensson kan bli kvar länge i klubben vore det otaktiskt att kritisera Strachan öppet.

- Jag kan inte ge kommentarer, svarar Carlzon på frågan om någon klubb tagit ny kontakt.

Bytesaffär

Som Sportbladet tidigare berättat har spanska Real Sociedad varit intresserade av en bytesaffär: Svensson mot Javier De Pedro.

- Men jag har inte hört något mer från dem, säger Carlzon.

Enligt en spansk källa är dock Real Sociedad fortfarande intresserade.

För de italienska klubbarna är priset på Svensson problemet. Några vill låna, andra är beredda att köpa, men talar om summor runt knappt 15 miljoner kronor. Svensson såldes till Southampton för 11 miljoner kronor. Men i somras sa Carlzon att han var värd "fyra gånger så mycket". En uppfattning Southampton delar, enligt en italiensk källa.

- De vill ha fyra miljoner pund (cirka 53 miljoner kronor). De pengarna vill ingen betala för Svensson i nuläget. Lowe drömmer när han tror det, säger källan.

Flyttar inte hem

IFK Göteborg är också fortsatt sugna på landslagsmittfältaren, men enligt Kent Carlzon är ingen flytt hem aktuell.

- Nu avvaktar vi en vecka, tio dagar och ser om engelsmännen mjuknar innan vi tar kontakt, sa en av de italienska källorna i går kväll.

Jennifer Wegerup