Årets match i England blir en rasande prestigekamp

FOTBOLL

LONDON

Chelsea mot Manchester United i dag - det är årets match i engelsk fotboll, men också så mycket mer än bara en... match.

Här kommer alla känslorna på en och samma gång, kan man säga.

Det är de två rikaste klubbarna i landet som drabbar samman, det är tvåan och trean i tabellen, det är en fight som blir en slags barometer på hur resten av säsongen kommer att te sig, det är...ja, en massa matcher-i-matchen:

Claudio Ranieri mot Alex Ferguson.

Claude Makelele mot Roy Keane.

Frank Lampard mot Phil Neville.

John Terry mot Ruud van Nistelrooy.

Bara för att ta några exempel.

Blått mot rött på Stanford Bridge i eftermiddag, det kommer att bli livat på läktarna och en drabbning som innehåller massor av prestige.

Flyger in 400 ryska kompisar

Det kanske rent av kommer att skickas signaler över England att Chelsea är berett att ta över kungatronen i Premier League redan nu. Vem vet. Det är definitivt inte omöjligt att The Blues, som är stört omöjliga att göra mål på i dessa dagar, vinner idag och sätter rejäl press på både United och Arsenal.

Förr eller senare kommer Chelsea att ta hem Premier League, det är jag övertygad om, och det kanske ligger närmare i tiden än vi trott.

Det har blivit nån slags kultstämpel över londongänget nu. I souvenirbutiken säljs ryssmössor i päls med texten "Chelski" tryckt i pannan, och de går åt som smör.

Kultfiguren själv, ägaren Roman Abramovich, flyger in 400 ryska kompisar i ett specialplan så att de kan se dagens match på plats.

Och han annonserar som vanligt att han tänker fortsätta spendera av sina miljarder för att förstärka laget ytterligare. Både Rivaldo och dennes brasilianske kompis Lucio är högaktuella.

- Jag vet inte hur mycket mer pengar jag tänker lägga ut. Men jag är beredd att vänta länge för att vinna ligatiteln. Om jag minns rätt vandrade Moses i öknen i 40 år, så det kan jag göra också, sa han till en engelsk tidning i går.

Pengar är ingen garanti för framgång, det krävs så mycket mer för att göra ett fotbollslag framgångsrikt, men det verkar som om Chelsea undvikit alla fällor som uppstår när man samlar en mängd stenrika megastjärnor på samma ställe.

Abramovich är enormt populär och hans ideliga besök i omklädningsrummet uppskattas faktiskt av spelarna. Mest därför att ryssen är en "jordnära" miljardär, om man nu kan vara det.

Dessutom har managern Ranieri lyckats slussa in alla nya namn på ett sätt som väcker beundran. Han kan inte ha haft det lätt med det förväntningstryck som uppstått, men Ranieri har visat att han kanske varit underskattad som både psykolog och taktiker tidigare.

Dessutom börjar han alltmer lära sig av såna som Arsene Wenger och Alex Ferguson. De håller sina spelare bakom ryggen i alla lägen. Typiskt nog säger Ranieri i engelsk press i dag att han "aldrig skulle byta John Terry mot Rio Ferdinand".

Det måste vara rätt skönt för Terry att höra att han är bättre än världens dyraste försvarsspelare.

Och när vi ändå är inne på Ferdinand:

Tidningen News of the World, som man alltid ska ta med en nypa salt, rapporterar idag att Fifa:s ordförande Sepp Blatter är på krigsstigen. Det sägs att Blatter först nu fått reda på att Ferdinand spelat tio matcher för United efter det missade dopningstestet.

Ingen vågar ta 15 poäng från United

Enligt Blatter är det en jätteskandal, eftersom engelska FA ännu inte rett ut ärendet. Om Rio befinns skyldig till en allvarlig förseelse kan United därmed bestraffas retroaktivt.

Blatter hotar med 15 poängs avdrag i ligaspelet.

Det där är naturligtvis mumbo-jumbo. Jag skulle vilja se den som vågar dra av 15 poäng framför näsan på Sir Alex Ferguson. Men det kan ändå bli ett rätt intressant käbbel framöver.

Tills vidare får Rio Ferdinand oroa sig över hur han ska stoppa Hernan Crespo och grabbarna på Stanford Bridge. Mitt tips är att Chelsea vinner i dag.

Noterbart från Premier League i går:

Evertons underbarn Wayne Rooney blev galen på sin manager David Moyes under förlustmatchen mot Bolton (2-0). När Rooney under protest blev utbytt demonstrerade han genom att gestikulera, kasta grejer och vägra ta Moyes i hand. Det verkar som om det ligger en jättekris i luften hos nedflyttningshotade Everton.

MANCHESTER UNITED

CHELSEA

Längre ned på sidan – plus på Manchester United och Chelsea.