Arsenal förlorade ligaledningen - och sin rekordsvit

FOTBOLL

LONDON

En värre utspelning får man leta efter.

Ändå fick Arsenal bara 0-0 i Londonderbyt mot Fulham hemma på Highbury.

Så var alltså den tjusiga sviten bruten.

Fredrik Ljungberg och hans Arsenal skapade mycket men gjorde inga mål hemma mot Fulham.

Arsenal hade nämligen gjort mål i hela 46 hemmamatcher på raken i Premier League. Och det är väl frågan om rödvästarna i någon av dem varit så överlägsna spelmässigt som i går.

Bara i första halvlek kunde vi räkna in 14-2 i målchanser för hemmalaget.

Totalt under matchen hade Arsenal 27 skott innanför målramen.

Fulham å sin sida befann sig bara sporadiskt på Arsenals planhalva.

Så hur gick det till när Arsene Wengers män tappade serieledningen till en annan Londonklubb, Chelsea?

Tja, de flesta påstår nog att Fulhams målvakt Edwin van der Sar gjorde en av sitt livs matcher och var mannen bakom krysset på kupongen.

Men i ärlighetens namn behövde inte holländaren göra mer än två, tre riktigt kvalificerade räddningar - resten av Arsenals avslutningar var tama skott, avlossade under stress och med mycket dålig riktning.

Ljungberg missade

En av de värsta syndarna var Fredrik Ljungberg, som hade två jättechanser i första halvlek och ytterligare ett par utmärkta tillfällen efter paus. Det var som förgjort i det allra sista momentet.

När Ljungberg missade sin sista chans i andra halvlek skrek han rakt ut av besvikelse, samtidigt som superstjärnan Thierry Henry viftade med armarna åt svensken och gav honom en låååång blick som sa mer än tusen ord.

Henry, rekordartat slö, hade emellertid ingen rätt att klaga denna eftermiddag. Särskilt inte på Fredrik Ljungberg. Den senare gjorde en superb insats ute på planen och var Arsenals dominerande spelare. Ljungberg sprang som en besatt och måste ha tillryggalagt ett maratonlopp på Highbury innan han byttes ut sent i andra halvlek.

Matcher i rad med mål på hemmaplan

Peter Wennman