GLÖDHET

Livet leker för Svensson - gjorde mål i segermatchen

FOTBOLL

Michael Svensson har växt ut till en gigant - i bägge straffområdena.

I går gjorde han ett mål och nickade fram till ett annat.

- Man är väl med och röjer lite, säger han.

Foto: AP
MÅLSKYTT Michael Svensson gjorde mål i 6:e matchminuten och var en av planens bästa spelare i gårdagens hemmaseger mot Charlton.

South-ampton hängde med i kampen om en Champions League-plats efter 3-2 hemma mot Charlton.

Mycket tack vare backresen Michael Svensson.

Matchen var sex minuter ung när han befann sig på rätt plats i Charltons straffområde för första gången under matchen.

- Ja, det var snyggt värre. Först nickade jag åt fel håll och sedan fick jag foten på bollen i det andra läget, säger Michael Svensson och skrattar.

Bollen studsrullade och nådde precis innanför Charltons målvakt Dean Kiely mållinje. Två gånger närmare bestämt.

Första för säsongen

För när Charltonförsvararna slog undan bollen från mållinjen, fick Svensson - som redan var på väg med sin måljubelsrusch - bollen på sig, som åter gick i mål.

- Jag märkte att något tog på mig. Men jag var inne i mitt jubel. Det var riktigt skönt. Jag tittade bort mot linjemannen direkt och såg att det var godkänt.

Det var första målet för säsongen för fyramålsskytten från i fjol.

- Det handlar mest om dagsform. Man vet inte hur det blir i nästa match. I dag kändes det att jag kom rätt in i situationerna. Men som matchen utvecklade sig så var det viktigast att vi vann matchen.

I den underhållande och tempofyllda matchen skulle Svensson få en huvudroll till - vid Brett Ormerods vinstmål när bara fyra minuter återstod. Ormerod hade gjort 2-0 strax före paus, men lika strax efter paus gjorde

Charltons 24-årige Scott Parker 2-1 med ett vackert placerat högerskott en bra bit utanför straffområdet. Tjugo minuter senare gjorde Parker - som bevakades av Sven-Göran Eriksson på plats - ett än vackrare mål på ett än hårdare skott från nästan exakt samma plats - men än närmare krysset.

I straffområdet igen

Då steg Michael Svensson in i handlingen och Charltons straffområde igen.

Först förlängde han ett inspel från höger, bollen kom tillbaka mot honom och i en trängd situation nickade han fram Ormerod till dennes andra mål och matchens avgörande. Michael Svensson visade återigen vilken viktig roll han har i Southamptons offensiv som ofta bygger på tyngd på fasta situationer.

- Jag kommer inte i håg så mycket av den situationen. Man ligger i så hårt. Vi har haft problem med målgörandet så det är viktigt att de som kan är med och röjer lite där framme. Vi har bra längd i laget och har flera spelare som är bra på huvudet. James Beattie är ju en jätte.

Och det är Svensson också. Southamptons vapen kanske kan bli Sveriges.

Michaels mål 02/03

Pierre Matteoni