UTFRYST

Det går tungt för Svensson - fick inte ens plats på bänken i går

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
BÄNKEN är platsen som Anders sitter på - om han har tur.
FOTBOLL

Medan Michael Svensson "röjer" sig in Gordon Strachans hjärta, verkar Anders Svensson bortglömd.

I går fanns han inte ens med på bänken.

Det är uppåt i Southampton. I tisdags kvalificerade man sig för kvartsfinal i ligacupen och i går tog man steget upp till åttonde plats i Premier League efter 3-2 mot Charlton.

Utan Anders Svensson.

- Det som gäller Anders får du fråga honom om, säger Michael Svensson.

I förra veckan öppnades det dörrar till förstaelvan för den svenske landslagsstjärnan. Tränaren Gordon Strachan var på väg att lämna klubben för Leeds.

Men Strachan blev kvar och för dessutom laget uppåt i tabellen. Och Anders Svensson får finna sig i att hoppa in och ut i ett lag som gärna låter spelet flyga fram.

Ingen speltid

På senare tid har Anders Svenssons speltid gått spikrakt mot - ingen alls.

Han kom in i bortamatchen mot Chelsea den 22 november, spelade från start i den efterföljande matchen mot Aston Villa, men blev utbytt redan i halvtid för att i förra veckans ligacupmatch mot Portsmouth hamna på bänken, och i går inte ens vara med i truppen.

När flyttar Anders?

Det är en färd som verkar ha ett givet svar. När presenteras Anders Svensson i en annan klubbtröja än Southamptons?

Svensson skrev på för klubben sommaren 2001 för 11 miljoner men har inte lyckats övertyga sin tränare Strachan om sin suveränitet sedan denne tillträdde bara några månader efter att Svensson gjort debut.

Strachan var själv en hårt arbetande mittfältare till höger på mittfältet och har ofta placerat Svensson på just ytterkanten på mittfältet. Något som egentligen visar att han tror på honom.

Strachan lyckas

Att Strachan lyckats är det ingen tvekan om. Laget var under nedflyttningsstrecket när han tog över. Säsongen slutade med en elfte plats. I fjol blev man åtta och gick till final i FA-cupen.

Som Sportbladet tidigare avslöjat finns det intresse för Anders Svensson från fyra klubbar i mellanskiktet av italienska ligan och spanska Real Sociedad. Problemet är att Southampton vill ha cirka 53 miljoner kronor för svensken medan det har talats om att de italienska klubbarna är beredda att betala knappt 15 miljoner kronor.

IFK Göteborg är också intresserade, men Svenssons advokat, Kent Carlzon, har förnekat att svensken är på väg hemåt.

Här är spelarna som håller Anders på bänken

Pierre Matteoni

ARTIKELN HANDLAR OM