”Jag mår inte bra”

Anders Svensson talar ut om petningen - nu vill han flytta

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
TILL SALU I går offentliggjorde Southampton att de vill sälja Anders Svensson - om priset är det rätta. I dag talar han ut i Sportbladet om mardrömssituationen i Saints.
FOTBOLL

Senaste två matcherna har han inte fått plats på bänken.

Nu meddelas att Southampton är beredda att sälja Anders Svensson, 27.

Och själv har han inget emot att flytta.

- Laget har sin spelstil, jag har min. Jag hoppas det löser sig genom att en annan klubb köper ut mig från mitt kontrakt.

Anders Svenssons höstsäsong har varit en katastrof. Skadefri och i fin form - men bara fem av sexton matcher från start.

Senaste två matcherna har han inte ens fått plats i Gordon Strachans trupp utan tvingats hålla till på läktaren eller framför tv:n.

Naturligtvis en ohållbar situation för den svenske landslagsstjärnan som har ett EM-slutspel att se fram emot och en plats i blågults startelva att försvara.

I går gjorde Southamptons ordförande Rupert Lowe ett officiellt uttalande genom agenten Kent Carlzon.

- Southampton är välvilligt inställda till Anders problem och förstår hur viktigt det är att han får speltid. Finns det någon klubb som är villig att lägga ett bud är Southampton öppet för en diskussion. Marknaden är i dagsläget inte rik, men Southampton är villiga att lyssna på alla bud.

"Laget har sin stil"

I klartext betyder detta att Anders Svensson - som har ett och ett halvt år kvar på kontraktet - är till salu och att priset går att diskutera.

I går kväll bröt Anders Svensson tystnaden om sin situation i klubben och hur han ser på framtiden.

- Jag har spelat fotboll sedan jag var liten, det är det roligaste jag vet. Får jag inte spela mår jag självklart inte bra, säger han till Sportbladet.

Hur hanterar du situationen?

- Jag tränar på. Finns inte mycket annat att göra. Kommer chansen måste man vara fit.

Men det verkar som det inte spelar någon roll hur mycket du tränar, du får ändå inte chansen på allvar. Vad får du för förklaring av Gordon Strachan?

- Laget har sin spelstil, jag har min. Svårare är det inte. Dessutom har vi vunnit senaste matcherna. Jag förstår att han inte ändrar ett vinnande lag. Jag hoppas det löser sig genom att någon annan klubb köper ut mig från mitt kontrakt.

Ett EM-slutspel väntar. Är du orolig för din plats i den svenska startelvan?

- Det finns också i bakhuvudet. Men jag oroar mig varje helg. Jag vill träna hårt, och sedan ha en match att se fram emot. Jag vill spela fotboll och ha roligt. Bjuda på publiken på klackar och dragningar och göra mitt bästa för laget. Så är det inte nu.

Allsvenskan? Kanske...

Det har på hemmaplan ryktats om en comeback i allsvenskan. IFK Göteborg och Djurgården har nämnts. Är det överhuvudtaget aktuellt?

- Om någon klubb vill köpa mig är det viktiga att de ger mig förtroendet och har användning för en spelare som jag, säger Anders , utan att vilja gå in på enskilda klubbar.

Förutom IFK och Dif har det ryktats om Valencia, Real Sociedad, FC Köpenhamn och ett antal klubbar i mellanskiktet av Serie A.

65 minuters spel på fem matcher - här är den tunga månaden

Robert Laul