Ljungberg skadad

”Vi vet inte hur illa det är”

FOTBOLL

Fredrik Ljungberg lämnade Highbury med svåra smärtor efter en ny smäll på det skadade revbenet.

- Han ska undersökas av läkare det första som händer i morgon bitti (läs i dag), säger hans presstaleskvinna Caroline McAteer.

Foto: AP
BAKOM 1-0 - UTGICK SEDAN Fredrik Ljungberg stressade Manchester City-spelaren Michael Tarnat till att stöta inlägget i eget mål. Det betydde 1-0 till Londonlaget. Efter 59 minuter tvingades en skadad Ljungberg byta.

Hur allvarligt skadad Ljungberg är gick inte att få svar på i går kväll. Men det kan vara illa.

Enligt Caroline McAteer, som sköter Ljungbergs presskontakter, ska smällen varit värre denna gång än när Ljungberg för första gången gjorde illa revbenet, förra lördagen i FA-cupmatchen mot Middlesbrough.

- Han fick en ny smäll på revbenen och det var en hårdare smäll än förra veckan. Han kommer att undersökas av läkare det första som händer i morgon bitti (läs; i dag), säger McAteer.

"Han tog för bröstet direkt"

Det var i början av andra halvlek som olyckan inträffade. Ljungberg kolliderade med en Manchester City-spelare och linkade av planen.

- Han tog sig direkt för bröstet. Vi vet inte hur illa det är. Han kom tillbaka in på planen och gjorde ett försök att fortsätta. Det talar för att det kanske inte behöver vara så allvarligt, säger landslagets informationschef Jonas Nystedt som i går inte hade någon information om Ljungberg.

Visat fin form på slutet

Det var länge tveksamt om Fredrik skulle spela gårdagens match mot Manchester City (2-1 till Arsenal). Han hade under veckan problem med det ömma revbenet.

I sista stund bestämdes att Ljungberg ändå skulle göra ett försök. Fram till kollisionen visade han fin form och var inblandad i Arsenals första mål. Ljungberg pressade City-mittfältaren Michael Tarnat till självmål.

Skulle skadan tvinga Ljungberg till vila kommer den olyckligt inte bara för honom själv utan även för svenska landslaget.

Sedan tidigare är Zlatan Ibrahimovic och Kim Källström skadade.

Om två veckor, 14 februari, samlas truppen för första träningslandskampen inför EM, på bortaplan mot Albanien.

Fick ny smäll på revbenen

Robert Laul