Ranieri rasar mot Svennis

FOTBOLL

LONDON

Claudio Ranieri tvingas ständigt försvara sig mot alla uppgifter om att Sven-Göran Eriksson ska ta över Chelsea.

Nu ger Ranieri igen.

– Sven-Göran Eriksson ledde Serie A-lag i 14 säsonger. Han vann sin enda titel efter att hans ordförande Sergio Cragnotti investerade enorma summor i Lazio.

Foto: Getty Images
Trött på rykten När Chelseas italienske manager Claudio Ranieri själv skriver kolumn i tidningarna passar han på att ge några ordentliga passningar till Sven-Göran Eriksson.

Ranieri skriver själv i en kolumn i The Times idag om sitt arbete i Chelsea och om alla spekulationer kring hans jobb. Claudio Ranieris kolumn handlar också om svårigheterna att vinna en trofé.

Han väljer då att ta Svennis karriär i Italien som ett exempel.

– Sven-Göran Eriksson ledde Serie A-lag i 14 säsonger. Han vann sin enda titel efter att hans ordförande Sergio Cragnotti investerade enorma summor i Lazio.

– När han vann mästerskapet så gjorde han det under sista dagen av säsongen då Juventus, som ledde, förlorade mot lilla Perugia i ett skyfallsliknande regn.

Chelseas italienske manager, känd för sina lätt filosofiska resonemang skriver att han förstås inser att Chelsea måste vinna en titel eftersom den ryske ägaren, mångmiljardären Roman Abramovich, investerat så mycket i laget.

Tecken på tillgivenhet

Då liknar han Chelsea vid ett hus och sig själv som arkitekt. Ranieri anser att det är lätt att bygga ett vackert hus. Men det måste även stå så stadigt att det klarar jordbävningar och stormar.

– Där tror jag att Kenyon (klubbens nye vd) Abramovich och jag själv är överens. Ändå så oroar sig många över min framtid, skriver Ranieri och syftar givetvis på alla rykten om att Svennis ska till Chelsea.

– Jag har hört hur fansen sjunger ”Vi behöver inte Eriksson” och jag skulle ljuga om jag inte uppskattade det.

– Jag tog det som ett tecken på tillgivenhet.

Svennis kommer att gå emot Sepp Blatter, FIFAS ordförande, som nu driver en kampanj för att begränsa antalet avbytare till fem i vänskapslandskamper.

Enligt Daily Telegraph har Sven-Göran Eriksson och Portugals manager Felipe Scolair kommit överens om att använda så många som 11 avbytare i landskampen den 18 februari.

Leif Kasvi

ARTIKELN HANDLAR OM