Dumskallen!

Neville såg rött - och ger United backkris

FOTBOLL

Vinst mot City i cupen.

Det behövde Manchester Uniteds manager Alex Ferguson.

Rött kort på Gary Neville och en tung avstängning att vänta - det kunde han klarat sig utan.

Foto: AP
Här skallar Gary Neville Citys Steve McManaman.

Det hade gått 38 minuter av kompakt United-övertag i FA-cupderbyt mot City när sinnet rann över på Gary Neville.

Två City-spelare attackerade honom verbalt sedan han väl lättvindligt gått omkull i motståndarnas straffområde. Neville tände till - och satte in en klockren dansk skalle på Steve McManaman.

- Han förtjänade att bli utvisad. Det var inte likt Gary och han är mycket besviken på sig själv, sa Alex Ferguson till Skysports efter matchen.

Med en man mindre hela andra halvlek kom United under starkt tryck efter paus. Försvarsspelet, som fått massiv kritik på sistone, imponerade inte, utan det var målvakten Tim Howard som ensam höll kvar United i matchen.

Efter drygt 20 minuter av andra halvlek kunde United lyfta upp spelet en aning och Ruud van Nistelrooy - vem annars - slog till när City-försvaret tog en eftermiddagsslummer. Efter 3-0 av Cristiano Ronaldo och ytterligare ett mål av van Nistelrooy blev det så småningom 4-2 till United.

Gary Nevilles utvisning kommer sätta extra press på United framöver. Tillsammans med avstängde Rio Ferdinand har Gary Neville varit den ende i lagets försvar som inte sviktat under säsongen. Nu har han en avstängning på tre matcher - minst - att vänta.

Så dålig är Uniteds backlinje - utan Neville och Ferdinand

Björn Byström

ARTIKELN HANDLAR OM