Här gör Arsenal GULDrycket

Patrick Vieira: Vi ska inte få FÖR bra självförtroende i år

1 av 2 | Foto: REUTERS
EDU GO ELLER..? Brassen Edu tar emot Arsenalfansens hyllningar efter 2-1-målet. Londonlaget leder nu ligan med sju poäng före Manchester United och mycket talar nu för att Arsenal har tagit ett slut
FOTBOLL

I går kom rycket.

Och den här gången ska inte Arsenal tappa greppet.

- När vi ledde ligan i fjol fick vi FÖR bra självförtroende, det ska inte hända i går, säger mittfältsstjärnan Patrick Vieira, 27.

Arsenal har guldvittring.

Och dessutom andrum i toppen av Premier League.

Med tolv matcher kvar att spela har Londonklubben sju poäng ned till Manchester United på andra plats och nio till Chelsea på tredje.

Inledde illa

Får man tro Vieira har Arsenal lärt sin läxa från i fjol då laget ledde med fem poäng för att sedan falla ihop och slutligen bli omsprunget av Manchester United.

I går var Patrick Vieira matchens huvudfigur på Stamford Bridge.

Även om han inledde illa.

Den vanligtvis så aggressive fransmannen såg märkligt tam ut precis i inledningen när Njitap Geremi enkelt fick knycka bollen på mittplan i förspelet till Eidur Gudjohnsens 1-0 redan efter 28 sekunder.

Misstaget gjorde Vieira förbannad.

Och fick honom att bestämma sig för snabb revansch.

Efter en kvart kunde mittfältaren rulla in kvitteringen, superbt framspelad av Dennis Bergkamp.

Patrick Vieira:

- Det var bara att slå in den. Jag kunde inte missa. Det var dessutom mycket Dennis Bergkamps förtjänst att vi vann i dag. Han var fantastisk i första halvlek och var den som ledde laget när vi vände matchen.

Redan sex minuter senare var det dags igen när Chelseas målvaktsvikarie Neil Sullivan gjorde bort sig.

Sullivan fladdrade okontrollerat efter Henrys hörna innan bollen, via 1-0-skytten Gudjohnsen, landade hos brassen Edu som kunde göra mål från nära håll.

Arsenalkomplex

Därefter hade både Adrian Mutu och John Terry hyfsade möjligheter till en kvittering utan att lyckas innan den inte helt oöverstigliga uppförsbacke som Chelsea befann sig i förvandlades till ett berg när Gudjohnsen visades ut efter 60 minuter.

Där försvann chansen för Chelsea som dras med ett makalöst Arsenalkomplex.

Matchen på Stamford Bridge i går var det 17 raka ligamötet lagen emellan utan vinst för Chelsea.

Förlusten späder på oron i Chelsea och ökar trycket på managern Claudio Ranieri som redan inför matchen gjort sitt bästa för att sätta press på både sig själv och sitt manskap med utspelet att det inte skulle finnas någon chans till ligaseger vid en förlust.

Ranieri visste varken ut eller in efter matchen:

- Chansen finns, men den är inte stor. För oss är det viktigt att jobba hela vägen, vi fortsätter att bygga på vårt storlag.

Patrick Vieira var stor i segerns stund:

- Det är inte alls kört för Chelsea. Ännu återstår tolv matcher och mycket kan hända. Men spelar vi så här får de det inte lätt. I dag gjorde vi den perfekta bortamatchen.

Toppstriden i England

Peter Ström