Miljardbud till Svennis

Chelsea vill låta honom handla för 1,4 miljarder - då höjer FA lönen

FOTBOLL

LONDON

Dragkampen om Svennis fortsätter.

Chelsea vill ge honom 1,4 miljarder kronor att köpa spelare för som ny manager i klubben. Nu har FA svarat och höjer hans lön med 13 miljoner kronor.

Foto: THOMAS JOHANSSON
HETT VILLEBRÅD Jakten på Sven-Göran Eriksson fortsätter. Chelsea lockar nu med en årslön på 68 miljoner kronor och en budget för spelarköp på 1,4 miljarder.

Abramovich backar inte.

Chelsea ska bli bäst i Europa, och vägen dit ska stakas ut av Svennis som står under kontrakt som engelsk förbundskapten över VM 2006.

Men allt går att köpa för pengar resonerar den ryske miljardären.

Enligt Daily Express erkände fotbollsreporter Harry Harris kommer Sven-Göran Eriksson redan under mars månad att lockas till Chelsea med följande:

Ett femårskontrakt med en årslön på 68 miljoner kronor.

En bonus på 13,5 miljoner kronor för varje vunnen titel.

Och dessutom en liten nätt semesterkassa på 1,4 miljarder kronor att lägga på spelare inför kommande säsong.

Detta har fått FA att reagera. Nu höjer de Svennis lön med 13 miljoner kronor enligt engelska dagstidningen News of the World. Pengarna får han redan nu, utan att lova att stanna.

- Vi är övertygade att Sven är den bästa mannen att leda England framåt och vi kommer att göra allt vi kan för att få honom att stanna, säger källor inom engelska fotbollsförbundet.

Vill ha Svennis till 2008

FA har hela tiden uttryckt sin vilja att knyta Svennis till sig för så lång tid som möjligt. Det engelska förbundet vill inte bara ha honom kvar över VM 2006, utan ser helst att han stannar i ytterligare två år.

Om eller när drömkontraktet från Chelsea ligger på bordet lär FA inte ha några ekonomiska möjligheter att konkurrera.

En viktig bricka i spelet om Svennis är Chelseas vd Peter Kenyon. När Kenyon tidigare hade samma position i Manchester United gjorde han sitt bästa för att övertala svensken om att bli Alex Fergusons arvtagare. Ferguson kovände och valde att stanna kvar.

I Chelsea känner sig Kenyon betydligt säkrare på att lyckas.

Chelsa och Abramovichs värvningar hittills

Peter Ström, Malin Hendriksen