”Orättvist och jävligt onödigt”

Aston Villa tappade 2-0 till 2-2 i derbyt mot Birmingham

FOTBOLL

Aston Villa gick mot segern i Englands hetaste fotbollsderby - "the Brum derby".

Men tappade 2-0 till 2-2 i matchens slutskede.

- Orättvist, fruktansvärt tungt och jävligt onödigt, svor en besviken Olof Mellberg.

Foto: reuters
Stern John slår in 2-2.

Birminghamderbyt anses vara Englands mest laddade och prestigefyllda. Gårdagens möte var det hundrade genom tiderna mellan de bittra rivalerna från Storbritanniens näst största stad (knappt två miljoner invånare).

Aston Villa har bäst statistik men sedan "Blues" comeback i högstaligan (2002) har Villa inte lyckats vinna - trots fyra försök. I går var det mycket nära att trenden bröts.

Aston Villa hade länge greppet om matchen och ledde rättvist med 2-0 efter mål av Darius Vassell (nick) och Thomas Hitzlsperger (långskott). Men i 60:e minuten vaknade Birmingham. Först reducerade Mikael Forssell med ett skott strax utanför straffområdet som Olof Mellberg inte han fram att täcka.

Mellberg vinkade

I slutminuten kvitterade Trinidads stora stjärna Stern John från nära håll. Mellberg vinkade för offside men domaren friade och John kunde i lugn och ro slå bollen i nät.

När Sportbladet talade med Olof Mellberg efter matchen var han besviken.

- Vi har inte vunnit derbyt på länge och i dag hade vi grepp om det. Vi hade flera chanser att göra 3-1. Så kvitterar de i slutet i stället, det kändes jävligt onödigt och orättvist. Alla är fruktansvärt besvikna, suckar han.

Olof, 26, var tillbaka efter en kraftig förkylning och sex dagars penicillinkur. Han spelade 90 minuter centralt i Villas backlinje.

- Det kändes okej. Vi släppte in två mål, det är väl aldrig bra, men annars kändes det helt okej.

Köp Sportbladet XL i dag - Champions League-extra:

Robert Laul