Arsenals guldryck - leder med 9 poäng

”Vi har inte vunnit ännu”

FOTBOLL

Arsenal kan ha avgjort ligan på 112 röda sekunder.

Men Arsène Wenger har inte glömt: på sju omgångar förra våren tappade Arsenal 16 poäng och ligatiteln till Manchester United.

- Efter den bataljen vi hade kan vi inte bli självgoda, säger Wenger.

Foto: reuters
segertåget Henry, Bergkamp, Ljungberg & co jublar efter 2-1-segern mot Charlton. Var det rent av guldrycket?

Arsenal fick en perfekt start på matchen mot tabellfemman Charlton.

Fredrik Ljungberg och Thierry Henry spelade vägg ute till höger och på Vulkanen från Vittsjös framspelning kunde fransmannen Robert Pires enkelt sätta 1-0 redan efter 93 sekunder.

Blev inte så enkelt

112 sekunder senare utökade Henry både till 2-0 i matchen och till två måls försprång före Ruud van Nistelrooy i skytteligan.

- Det såg ut att bli en enkel match men när du inte sätter det tredje målet dödar du inte matchen, säger Wenger.

Efter en halvtimme hade Charlton hämtat sig från chocken och i den 59:e minuten reducerade dansken Claus Jensen på en frispark.

Arsenal hade en del fina chanser men strax efter Ljungberg bytts ut i den 74:e minuten borde Charltons Graham Stuart utjämnat och på tilläggstid hade finländaren Jonathan Johansson en cykelspark i stolpen.

- Självbelåtenhet är kanske ett för starkt ord men vid 2-0 tappade vi lite av vår skärpa, säger Wenger.

Det är just denna självgodhet hos sina spelare Wenger fruktar mest inför vårens kamp om ligatiteln, där Arsenal leder med nio poäng efter att United bara fått oavgjort mot Fulham.

"I en bra position"

- Vi är i en bra position men det är långt i från över. För sju matcher sedan var vi tre poäng bakom United och det återstår nu elva matcher.

Ett annat smärtsamt minne och exempel för Wenger är naturligtvis förra vårens race om ligatiteln.

Efter 28 omgångar ledde då Arsenal med åtta poäng före Man U, men på 55 dagar och sju omgångar tappade Ljungberg & co 16 poäng och ligatiteln.

- Man kan bli spänd om folk säger att nu kan man bara förlora det (guldet). Vi måste bara fokusera på nästa match och glömma allting annat, säger Wenger, och fortsätter:

- Vi har inte vunnit titeln ännu.

Johan Flinck