Mathias Svensson tvåmålsskytt för Norwich

”Nu är det kul med fotbollen igen”

FOTBOLL

Anfallskris i landslaget, men här är en svensk forward som levererar.

Mathias Svensson är på väg att skjuta Norwich till Premier League.

- Jag hoppas att förbundskapterna ringer, säger han.

Mathias Svensson bytte Charlton mot Norwich i vintras. Ned ett steg i seriesystemet men ett lyft i karriären för den förre elfsborgaren. Nu får han spela - och då kommer målen.

Från Lagerbäck och Söderberg hörs dock inget.

- Det var ett drygt år sedan vi snackades vid senast, säger Mathias Svensson medan han äter en sen kvällspizza efter 5-3-segern borta mot Burnley i går.

- Jag hoppas så klart få en chans med tanke på att jag spelar vecka in och vecka ut och gör rätt mycket mål, medan många i landslaget inte platsar i sina lag.

"Jättechans att gå upp"

Sju fullträffar har det blivit så här långt i Norwich, två av dem kom i går.

Ett direktskott med vänstern betydde 1-1 efter 14 minuter och en nick i 62:a gav det viktiga - och avgörande - 4-3-målet.

- Vi har en jättechans att gå upp, speciellt som några av lagen som jagar förlorade i dag. Det är väl Sunderland som är värst emot, men dom har ett stenhårt program nu i april och det tror jag inte dom klarar av. Två, max tre segrar till bör räcka, säger Mathias Svensson.

För svensken har flytten inneburit att reservbänken bytts mot en ordinarie plats i startelvan. Och att glädjen med fotbollen återvänt.

- Jag var med och gick upp med Charlton också, men det här är mycket roligare. Vi spelar fotboll som den ska spelas, säger Mathias Svensson.

Björn Byström