Owen erbjuds drömkontrakt av Arsenal?

Liverpoolstjärnan kan flytta till London för 160 miljoner

FOTBOLL

Medan Arsenal fortfarande svävar omkring i sjunde himlen efter det säkrade ligaguldet har de vildaste spekulationerna redan börjat om vad som ska hända nästa säsong.

Foto: AP
London nästa?

Det är inga dåliga spelarköp som dagens engelska tidningar skriver om.

Daily Mirror har en "world exclusive" om att självaste Michael Owen, Liverpools målspruta, ska erbjudas en transfer till londonklubben för 12 miljoner pund - cirka 160 miljoner kronor.

Enligt Mirror tror Arsenals manager att Owen kommer att vara lockad av erbjudandet.

Dels på grund av pengarna, men också därför att Owen troligen skulle gilla den fria, flytande anfallsfotboll som Arsenal numera representerar. I Liverpool har Owen oftast haft ett alldeles för stort ansvar som ensam toppforward.

Terry & Gerrard

Enligt Arsenal skulle det också öka både klubbens och Owens chanser att vinna Champions League nästa säsong.

Owen har för närvarande drygt tolv månader kvar på sitt kontrakt med Liverpool.

Men inte nog med detta:

The Sun "avslöjar" att Wenger också hört sig för om både Chelseas försvarslås John Terry och Liverpools mittfältsgigant Steven Gerrard. Enligt tidningen är det Patrick Vieria som övertalat Wenger att försöka köpa loss Gerrard, eftersom han gillar dennes spelstil.

Det verkar dock vara ljusblå drömmar att alla dessa affärer skulle gå i lås. Inte minst med tanke på att både Terry och Gerrard har tre år kvar på kontrakten med sina klubbar.

Peter Wennman