”Arsenal vill sälja Freddie”

The Sun: Han kan bytas mot Juventus Trezeguet

FOTBOLL

LONDON

Kärleksaffären mellan Arsenal och Fredrik Ljungberg har varat i sex år - men nu är en skilsmässa på väg.

Brittisk press uppger i dag att Arsenal vill sälja "Freddie".

Foto: AP
Italien Nästa? Enligt engelska The Sun tyder allt på att Fredrik Ljungberg kommer att ingå i en bytesaffär med Juventus.

Dagens toppnyhet i tidningen The Sun kommer som en fullständig chock för Arsenals fans.

Fredrik Ljungberg, svensken som varit så delaktig i The Gunners framgångar under de senaste åren, är på väg bort från klubben.

Detta trots att han själv upprepade gånger sagt att han inget hellre vill än att stanna i London och vara en del av Arsenals segermaskin.

Men efter den Premier League-triumf som säkrades i söndags har ingenting varit sig likt hos Arsenal.

Plötsligt tycks rena storhetsvansinnet ha spridit sig runt Highbury.

Det snackas om Michael Owen, John Terry, Steven Gerrard och andra "omöjliga" värvningar.

Och nu:

Arsenals manager Arsene Wenger, som alltid varit en stor beundrare av Fredrik Ljungberg, säger sig vara beredd att sälja svensken.

På "goodbye-listan"

Enligt The Sun (som ofta har alldeles fel, det måste påpekas) har Wenger beslutat att göra sig av med Francis Jeffers, Sylvain Wiltord, Kanu och - Fredrik Ljungberg.

Svensken är den siste som adderats till "goodbye-listan" - trots att den snabbe yttermittfältaren älskas av Arsenals supporters.

Anledningen?

Tja, enligt The Sun har Ljungberg redan varit i kontakt med andra klubbar, vilket Arsenal snappat upp. Nu ser man detta som ett tillfälle att använda Ljungberg som en mellanskillnad i en bytesaffär med italienska Juventus.

Arsenal försöker nämligen värva ytterligare en fransk världsstjärna, David Trezeguet, från Juventus. Samtidigt som den italienska storklubben visat intresse för Fredrik Ljungberg.

27-årige Ljungberg, som köptes från Halmstad för tre miljoner pund, värderas i dag till 12 miljoner pund. Han har gjort 35 mål på 143 ligamatcher för Arsenal.

Hans kändisstatus och många reklamuppdrag för Calvin Klein har, enligt The Sun, inte fallit i god smak hos personer i Arsenals ledning.

Det sägs också vara signifikativt att Freddie aldrig dök upp på White Hart Lane i söndags när Arsenal firade sitt ligaguld.

Peter Wennman