Äntligen uppskattad

Anders Svenssons nya manager: Jag vill ge honom en central roll

FOTBOLL

LONDON

Hör på den här:

Southampton vill erbjuda Anders Svensson ett förmånligt långtidskontrakt – och ser honom som en av lagets klippor de närmaste åren.

Snacka om att det svänger i den engelska fotbollsbranschen.

Foto: GETTY IMAGES
LJUSARE FRAMTID? Under Gordon Strachans tid i Southampton hade Anders Svensson det bitvis tufft. Men nya Sturrock gillar honom.

Under managern Gordon Strachan befann sig Anders Svensson långa perioder ute i kylan, och ingenting pekade på att det skulle bli bättre under den nye bossen Paul Sturrock.

Sturrock tog med Svensson i startuppställningen i endast en av de sju första matcherna.

Men övertygande insatser under de senaste ligafighterna – trots att Anders oftast fått spela till vänster på mittfältet – har fått Southamptons ledning att tänka om.

Enligt dagens The Sun är nu Paul Sturrock beredd att ge 28–årige Anders ett längre kontrakt – bland annat för att hålla övriga europeiska klubbar borta.

Sturrock ser dessutom svensken som en nyckelspelare i Southampton de närmaste åren.

Anders, som har ett år kvar på sitt kontrakt med The Saints, hade en av huvudrollerna när Southampton spelade 3–3 mot Newcastle i går.

Svensson gjorde en smart manöver i Newcastles straffområde i första halvlek och lurade bort tre av gästernas försvarare.

Spelade ut Newcastle

Returen på hans listiga skott petades in av James Beattie, målet betydde 1–1 och Southamptons poäng spelade bort Newcastle från chansen att nå Champions League nästa år.

Nu är Paul Sturrock beredd att bygga sitt mittfält kring Anders Svensson nästa säsong.

– När det handlar om Anders är det självförtroende som gäller. Han har hoppat in och ut i laget under en längre tid, och det har gjort honom osäker. Men jag vill erbjuda honom en central roll på mittfältet och ge honom chansen att visa vad han verkligen kan, säger Sturrock till The Sun.

Ska förhandla

Klubbar som Real Sociedad och Fiorentina har uppgetts vara intresserad av den tekniske svensken, men nu hoppas alltså Southampton att Anders stannar.

Frågan är om han själv vill.

Paul Sturrock ska också hålla nya kontraktsförhandlingar med klubbens andre Svensson, Michael, efter lördagens avslutande ligamatch mot Charlton.

Peter Wennman