Mellberg skrev fyraårskontrakt med Aston Villa

FOTBOLL

Stockholm

Landslagets backbjässe Olof Mellberg blir kvar i Premier Leagueklubben Aston Villa.

På torsdagen skrev han nytt fyraårskontrakt med klubben.

- Det känns bra med den här uppgörelsen. Jag trivs bra i klubben och det känns som vi är på rätt väg, säger han på klubbens officiella hemsida.

Olof Mellberg, till vänster, kommer att jubla fyra år till i Aston Villas tröja.

Mellberg kom till Aston Villa från spanska Racing Santander i juli 2001 och svensken tillhör hörnstenarna i det Aston Villa-bygge som lite överraskande har en Uefacupplats inför helgens sista omgång där Manchester United väntar på hemmaplan.

Mellberg, 26, har varit framgångsrik senaste tiden och belönades med Guldbollen förra året. Men det är inte bara för Mellberg själv det gått bra. Under de senaste tolv månaderna har Aston Villa blivit bättre och bättre. Laget ligger femma i Premier League inför sista omgången och Mellberg tror på en ljus framtid.

- Det känns definitivt som Aston Villa utvecklas åt rätt håll, speciellt under de senaste månaderna. Vi har flera bra spelare och flera unga spelare som är riktigt bra. Jag tror de unga har en stor framtid i Villa och förhoppningsvis kan vi bygga på det vi uppnått den här säsongen och bli bättre och bättre. Det känns bra att få vara en del av det, säger Mellberg till klubbens hemsida.

Han är också nöjd över att ha förlängt sitt kontrakt före EM-slutspelet i Portugal.

- Nu vet jag att min framtid finns i Villa och jag kan åka i väg med landslaget med den vetskapen, säger han.

TT