DNA-tester friade Leicesterspelarna

Är inte längre misstänkta för sexbrott

FOTBOLL

Förundersökningen om sexbrott har lagts ned mot de tre anklagade Leicester-spelarna.

DNA-tester friade Keith Gillespie, Frank Sinclair och Paul Dickov.

De tidigare Premier League-stjärnorna anklagades i vintras för att sexuellt ha utnyttjat tre tyska turister. Kvinnorna hävdade att fotbollsstjärnorna gav sig på dem efter en utekväll i spanska La Manga.

Keith Gillespie, Frank Sinclair och Paul Dickov greps och satt häktade i flera dagar innan de släpptes mot borgen. De tre har hela tiden hävdat sin oskuld och på torsdagen friades de från misstankar.

Ingen koppling

Brittiska Sky News rapporterar att polisens tekniska undersökning inte kunnat visa på någon koppling mellan kvinnorna och spelarna. Och om åklagarna inte överklagar så kommer ärendet att betraktas som avslutat.

Leicester City – som i vår åkte ur Premier League, efter bara sex segrar på hela säsongen – skriver i ett pressmeddelande:

”Klubben välkomnar att alla anklagelser dragits tillbaka. Vi är glada att en väldigt svår tid för ett stort antal spelare och deras familjer är över.”

I måndags meddelade klubben dock att man inte förnyar Frank Sinclairs kontrakt och att Keith Gillespie satts upp på transferlistan.

Mattias Lundell