Gerard Houiller lämnar Liverpool

Ersättaren ännu inte utsedd

FOTBOLL

Gerard Houllier lämnar tränarjobbet i Liverpool efter sex år, det bekräftades vid en presskonferens på Anfield Road på måndagseftermiddagen.

– Jag var en stor supporter när jag kom hit för sex år sedan, och jag är ett ännu större Liverpool-fan nu, säger Houllier till nyhetsbyrån AP.

Gerard Houllier lämnar Anfield Road.

Det är oklart om Houllier fick kicken eller om han själv valde att dra sig tillbaka. Helt klart är dock att fransmannen varit hårt pressad den senaste tiden.

Men parterna skiljs åt som vänner.

– Jag har lämnat Liverpool, men klubben ligger mig fortfarande väldigt varmt om hjärtat. Jag kommer att återvända hit och se många matcher som ett fan, sa Houllier som framförallt kommer minnas fyra saker från sina sex år på Anfield.

– Michael Owens avgörande mål mot Arsenal med vänstern, när Gary McAllister fick pris som matchens lirare mot Alaves, mosaiken när jag återhämtade mig från hjärtoperationen och när Steven Gerrard tog med sin dotter ut på planen efter säsongens sista match.

Liverpool har ännu inte gjort klart med Houlliers ersättare, men heta namn för dagen är Charlton's Alan Curbishley och Valencias Rafael Benitez.

Pierre Bokvist