Ljungberg bakom Arsenals seger: Vi visade självförtroende

1 av 2
FOTBOLL

Arsenal var mycket illa ute i lokalderbyt mot Fulham.

Sedan slog Fredrik Ljungberg till - och spelet lossnade ordentligt för mästarna.

- Vi visade självförtroende och vände på matchen, säger tränaren Arsène Wenger.

Arsenal fortsätter att ösa på i Premier League. Men segern i går - lagets femte raka i Premier League - satt verkligen hårt åt. För en gångs skull fick "Gunners" känna på hur det är jaga och vara tvåa på varenda boll.

I den första halvleken fanns det nämligen bara ett lag på Craven Cottage och det var Fulham. Hemmaspelarna var väldigt aggressiva och satte upp ett tempo som inte ens mäktiga Arsenal klarade av. Fulham skapade en hel drös med målchanser, men utdelningen uteblev.

- För oss var 0-0 ett bra resultat i halvtid. Fulham gjorde det mycket svårt för oss. Men jag visste att de skulle få tufft att behålla pressen matchen igenom, säger Wenger.

Freddie rullade in 1-0

En kvart in i den andra halvleken vände matchen. Thierry Henry hittade en fristående Fredrik Ljungberg och "Freddie" rullade in matchens första mål - ett mål som tog luften ur Fulham-spelarna.

- Vi fick större ytor när de blev trötta, säger Wenger.

Målet verkade som en väckarklocka för mästarna. Bara tre minuter senare var det dags igen. Ljungberg var på väg att göra sitt andra för dagen, men backen Zatyiah Knight kom emellan med en glidtackling och skickade in bollen i eget mål.

Spanjoren Jose Antonio Reyes punkterade matchen med sitt femte mål för säsongen.

Eftersnacket handlade lika mycket om domaren Mark Halsey som om Ljungberg och Reyes. I den första halvleken blåste Halsey för Fulham-straff, men ändrade sitt beslut. Dessutom dömde han bort ett till synes regelrätt mål för hemmalaget.

- I dag gick domsluten vår väg. Men även om Fulham hade gjort mål så hade vi rest oss, säger Wenger till Skysports.

Arsenal är nu i ensam serieledning, två poäng före Chelsea. Manchester United parkerar på en tiondeplats med bara sex poäng på fem matcher. United är redan nu nio poäng efter Arsenal. Ett försprång som inte blir lätt att ta in.

Emir Osmanbegovic