Ljungberg spelar med smärta

”Det är en nerv som kommit kläm”

FOTBOLL

LONDON

Arsenals segersvit sprack mot Bolton i går, efter fem raka segrar blev det 2-2 på Highbury.

- Klart vi är besvikna, sa Fredrik Ljungberg efteråt.

Men tänk så nära det var att "Freddie" blivit matchhjälte.

Foto: BILDBYRÅN
Arsenals Fredrik Ljungberg tacklas hårt av Boltons Ricardo Gardner.

Med bara några minuter kvar slog inhopparen Dennis Bergkamp ett underbart, skruvat inlägg mot straffområdet, och där dök Ljungberg upp med sitt nyrakade huvud. Den flygande nicken gick dock precis över ribban - annars hade det blivit ett av de snyggaste målen i Fredrik Ljungbergs karriär.

Och i slutsekunderna var han nära att hinna först på ännu en patenterad djupledslöpning.

"Glad att få passa till mål"

- Tyvärr slängde sig målvakten ner i precis rätt ögonblick. Jag är i alla fall glad över att jag fick passa fram till ett mål, sa Fredrik till tv-kamerorna efteråt.

Efter en första halvlek där aldrig Ljungberg (eller nån annan i Arsenal) hittade rytmen var svensken inblandad i det mesta efter paus.

I den 63:e minuten nickade Boltons Radhi Jaidi in 1-1 på en stenhård nick efter hörna. Vilket var helt rättvist, Bolton hade tagit över allt mer av kommandot.

Men det tog bara knappt fyra minuter innan Arsenals svar kom:

Ljungberg tog läckert emot bollen i flykten på högerkanten, satte full sprutt framåt och slog in en boll som Robert Pires elegant klackade in i mål.

Det var Freddies mål, hans prestation - och det borde ha räckt till seger.

Kände av sin skada

Men med sex minuter kvar kvitterade Henrik Pedersen och räddade en poäng åt den vilde Sam Allardyce"s Bolton.

- Vi är besvikna, så klart. Vi släppte in två mål efter fasta situationer. I övrigt tycker jag inte de skapade någonting alls. Vi måste bli bättre på de där fasta lägena, sa Fredrik Ljungberg.

Det var ganska tufft spel emellanåt, och Freddie kände av den ryggskada som stoppade honom från spel i Champions League senast.

- Ja, jag hade känningar, tyvärr. Det är en nerv som kommit i kläm i ryggen och det strålar ner i benet. Men det är i alla fall bättre nu. Tidigare i veckan kunde jag knappt gå.

Peter Wennman