Jätteslagsmål mellan Newcastles stjärnduo

Bowyer och Dyer slogs mitt på plan

Foto: Bildbyrån
Försökte be om ursäkt. Kieron Dyer (längst till vänster) och Lee Bowyer (längst till höger) kom till presskonferensen efter mötet Newcastle–Aston Villa och bad om ursäkt för beteendet ute på planen. Managern Graeme Souness erkände att han aldrig tidigare sett ett liknande slagsmål mellan två lagkamrater.
FOTBOLL

Bilderna från Premier League-mötet mellan Newcastle och Aston Villa kommer att bli ihågkomna för lång tid framöver.

Inte för fotbollen.

Utan för jätteslagsmålet – mellan Newcastle-duon Kieron Dyer och Lee Bowyer.

Newcastle låg under med 0–3 och matchklockan tickade mot full tid.

Då skämde Dyer och Bowyer ut sig inför en fullsatt St James' Park.

Plötsligt stannade stjärnduon upp framför varandra och ett regelrätt knytnävsslagsmål bröt till slut ut efter att Dyer först slitit sönder Bowyers tröja, och Bowyer i sin tur riktat en rallarsving mot Dyers huvud.

Lagkamrater – och Aston Villas (!) Gareth Barry – rusade fram för att stoppa bråket och lyckades till slut skilja spelarna åt.

Domaren visade ut lagkamraterna

Domaren Barry Knight hade inget val utan visade ut de båda lagkamraterna.

Vid sidlinjen skakade managern Graeme Souness uppgivet på huvudet.

Matchen – där Villas svenske mittback Olof Mellberg tvingades lämna planen skadad i halvtid – slutade 0–3.

Efteråt kallade Newcastle till en snabb presskonferens där de både stjärnorna bad om ursäkt.

– Jag vill be om ursäkt till fansen, ordföranden, tränarstaben, alla spelare och alla som är knutna till Newcastle, och alla som blev vittnen till vad som hände på planen i dag, sa Lee Bowyer.

– Jag är uppriktigt ledsen.

Kieron Dyer uttryckte samma sak.

– Vi är lagkamrater, vi tycker olika, vi ska inte slåss inför 50 000 människor. Jag är djupt ledsen för det, särskilt med tanke på att vi är inne i en viktig del av säsongen.

Ingen av spelarna stannade kvar efter sina ursäktstal för att svara på ytterligare frågor.

Riskerar att straffas

Managern Graeme Souness antydde dock direkt att disciplinära åtgärder kan vänta – och erkände att han aldrig varit med om något liknande inom fotbollen.

– Jag tror att det här är första gången för mig, jag har aldrig sett det. Hårda ord förekommer mellan spelare i varje fotbollsmatch och det är väldigt ovanligt att det leder till det som hände i dag.

Souness indikerade även att Lee Bowyer kan vara den spelare som riskerar tuffast straff.

- Kieron har försäkrat för mig att han inte slog något slag, att det var han som tog emot. Jag tycker att Lee Bowyers agerande inte går att försvara.

– Jag tycker, som bilderna visar, att han (Bowyer) är skyldig till mer än ett slag, och han måste acceptera vilket straff som än kan tänkas utdelas.

Enligt engelska nyhetsbyråer kan duon räkna med att stängas av i minst tre matcher – vilket innebär att de missar den viktiga FA-cupsemifinalen mot Manchester United den 17 april.

Anders Burström

ARTIKELN HANDLAR OM