Miljardbygget Chelsea på väg mot ligatiteln

Nu kan bara ett mirakel stoppa klubben

Foto: SCANPIX
Viktig poäng 0–0 hemma mot Arsenal betyder att Jose Mourinhos Chelsea nu är ytterst nära första ligatitlen på 50 år.
FOTBOLL

Arsenal– Chelsea 0–0.

Nu kan bara ett mirakel hindra Chelsea från att vinna första ligatiteln på 50 år.

– Chelsea kontrollerade det här, framför allt i andra halvlek, säger Canal plus-experten Ola Andersson.

Utan både Thierry Henry och Fredrik Ljungberg kryssade Arsenal i det glödheta London-derby på Stamford Bridge mot Chelsea, ett resultat som innebär att det blåvita miljardbygget ångar på mot Premier League-titeln.

En match till spelad, en match närmare ligaguldet.

Nu kan bara en monumental genomklappning stoppa Chelseas guldfirande vad det lider.

Spänningen i toppen av Premier League har varit död sedan...tja, nyåret. Den fick inget nytt liv på Stamford Bridge.

Londonderbyt mot Arsenal slutade 0–0 och det avstånd mellan ettan och tvåan som räknades till elva poäng före matchen stod sig till efter den.

Och det är bara fem omgångar och 15 poäng kvar att spela om.

Robert Pires prickade ribban redan efter två minuter med en mäktig vänstervolley och några minuter senare rullade han bollen strax utanför Petr Cechs ena stolpe. Arsenal var klart piggast i inledningen, men efterhand tog Chelsea över.

Mer och mer, dessutom.

Jens Lehmann, kritiserad mest hela säsongen, räddade Arsenal och i synnerhet benparaden på Didier Drogbas närskott var av hög kaliber.

I jakten på Chelsea var en poäng en besvikelse för de regerande mästarna – till spel utan Thierry Henry och Fredrik Ljungberg. Men den befäste samtidigt Arsenals position som tvåa, placeringen som ger direktkvalificiering till Champions League.

För Manchester United förlorade samtidigt borta mot Everton. Duncan Ferguson gjorde matchens enda mål i en stökig historia där både Gary Neville och Paul Scholes fick rött kort. Arsenal har nu fyra poäng upp till United.

Segern gav samtidigt Everton en rejäl skjuts i jakten på fjärdeplatsen och kommande kvalspel till Champions League.

Det stora dramat i Premier League äger rum i botten av tabellen. Norwich tog lite av sista chansen tack vare Dean Ashtons 2–1-mål mot Newcastle på övertid. Norwich är fortfarande sist, men på lika många poäng –27 – som Crystal Palace som förlorade borta mot Blackburn med 0–1.

West Bromwich skickade ned Southampton under strecket igen tack vare 1–1 och poängen borta mot Tottenham.

Portsmouth verkar också bli indraget i bottenstriden efter 1–2 hemma mot Liverpool. Manchester City däremot är på helt trygg mark efter 3–0 på Birmingham.

Sportbladet - TT