Svensklagets kris

Ingen blågul från start i Southamptons ödesmatch: Vill spela

1 av 4 | Foto: BILDBYRÅN
Petad Anders Svensson 21 av 36 matcher från start. Ej uttagen i truppen mot Norwich.
FOTBOLL

Ödesmatch för svensklaget Southampton.

Då bänkas - svenskarna.

- Jag var inte så lyckad senast. Men det var jag inte ensam om, säger Andreas Jakobsson till Sportbladet.

Efter segern mot Norwich förra helgen är Southampton på rätt sida om nedflyttningsstrecket igen.

Men faran är långt ifrån över.

Svensklaget spelar en ny ödesmatch i dag, borta mot Crystal Palace. Lagen har samma poäng och förloraren i matchen är mer eller mindre klar för nedflyttning.

- Vi har spelat med kniven mot strupen länge. Men vi har en bättre position nu, tidigare låg vi ju sist i tabellen, säger Andreas Jakobsson, 33.

- Palace har ett bra lag med en bra forward (Andy Johnson) som gör en massa mål. Men kommer vi bara till rätta med det så ser det bra ut, tycker jag. Vi spelar bra framåt och gör mycket mål just nu.

Fick hård kritik

Det blev fyra i matchen mot Norwich, vilket med nöd och näppe räckte till en seger. Ställningen var 3-3 i halvtid när tränaren Harry Redknapp plockade ut sin svenske mittback - som fick utstå hård kritik efteråt.

- Efter tre insläppta mål på en halvlek måste man göra någonting. Jag var inte så lyckad, men det var jag inte ensam om.

Pratade du med Redknapp efter matchen?

- Nja, vi hade en genomgång på måndagen, då vi tittade på matchen på video. Förhoppningsvis kan vi rätta till de misstag som vi gjorde då.

Tror på danskt

Frågan är om Andreas Jakobsson får chansen igen. De flesta tror att Harry Redknapp satsar på Claus Lundekvam, som ersatte svensken. Det innebär att Jakobsson, som spelat flest matcher från start av svenskarna i Southampton, nu får möta samma öde som Mikael Nilsson (som inte varit uttagen i startelvan på nio matcher) och Anders Svensson (som inte ens var med i truppen senast).

- Vi får inte veta hur laget ser ut förrän i morgon (läs: i dag). Men det är klart att jag vill spela. Det är en viktig match. Det är som en cupfinal för oss, säger Jakobsson.

SPORTBLADET GRANSKAR DE EUROPEISKA LIGORNA INFÖR AVSLUTNINGEN

=Champions League-plats

=Champions League-kval

Stefan Persson