Målkungen tillbaka

...och nu är snart Arsenals alla stjärnor spelklara

FOTBOLL

Här ett glädjebesked för Arsenal:

Thierry Henry, 27, är speklar igen.

I kväll gör han comeback i ligan – och nästa lördag ska han vara redo för ”årets match”.

Foto: AP
HE IS BACK Thierry Henry är tillbaka i Arsenal – redan i kväll.

Nedräkningen för säsongens viktigaste match – i alla fall för Arsenal – fortsätter. FA-cupfinalen mot Man United nästa lördag är Arsenals, och Uniteds, enda chans att vinna en titel 2005.

Henry, som gjort fantastiska 30 mål på 41 tävlingsmatcher den här säsongen, har varit ljumskskadad sedan i 15 april och har sedan dess inte spelat en enda match.

Nu är han dock spelklar igen och managern Arsene Wenger låter sannolikt den franske världsstjärnan inleda på bänken i kväll, mot Everton, för att få mer speltid i säsongsavslutningen mot Birmingham på söndag.

– Henry är tillbaka i truppen och jag är väldigt överraskad över det. Men nu får vi se hur han reagerar på träning och match, säger Wenger.

Campbell också tillbaka

Fler positiva rapporter för Arsenal:

Landslagsmittbacken Sol Campbell, 31, som blev fotskadad i början av mars och som bara spelat 14 matcher i ligan 2004/2005, är nu helt fit for fight igen. Han kunde säkert gjort comeback tidigare, men Wenger har gett unge schweizaren Philippe Senderos förtroende som backpartner till Kolo Toure. Nu, när slaget mot Man United närmar sig, vill dock Wenger testa Campbell ordentligt.

– Han ska få en eller två matcher innan finalen. Det är inte omöjligt att han startar mot Everton, säger Wenger.

Fredrik Ljungberg, trea i Arsenals skytteliga med 14 mål (bara Henry och Pires är före), spelar inte i kväll – men kanske mot Birmingham på söndag.

Han tränar med laget efter sin höftskada och för att Freddie, 28, ska bli aktuell för spel i FA-cupfinalen måste han få speltid i säsongsepilogen.

– Jag kanske ger honom en match eller en halvlek mot Birmingham. Det beror på hur han känner sig, säger Wenger.

PeO Larsson