United-fansen försöker stoppa uppköpet

Glazer vill göra United privatägt - fansen fasar

1 av 3 | Foto: GETTY IMAGES
VILDA PROTESTER Manchester United-fans visar sitt missnöje genom att sittstrejka och bränna en docka föreställande Malcolm Glazer. Den amerikanske affärsmannen som vill köpa upp stora delar av klubben.
FOTBOLL

LONDON

Malcolm Glazers makt i Manchester United blir allt större.

Och fansen rasar.

- Det är en sorgens dag för klubben, supportrarna och för fotbollen som helhet, säger Nick Towle, ordförande i aktieägarnas intresseorganisation.

Vilda protestaktioner bröt ut runt Old Trafford när det meddelades att Glazer i går köpt ytterligare 6,45 procent av aktierna i Manchester United.

Därmed äger han 63,25 procent av klubben, en siffra som inom kort beräknas vara 70.

Ser bara business

Målet för Glazer är att uppnå tre fjärdedelar av ägandet, då plockas United bort från börsen och blir privatägt.

Till supportrarnas stora fasa.

De menar att amerikanen inte har tillräckligt stort intresse för fotbollen, utan bara endast ser United som en business.

- Jag tänker inte behålla mitt säsongskort. Jag tänker inte lägga en penny av mina pengar i den här mannens ficka, säger Towle som är ordförande i Shareholders United.

Det är en intresseorganisation som representerar runt 20 000 personer med aktier i United.

Deras ägardel beräknas vara cirka 17 procent.

Sluta gå på matcher

Towle meddelade i går att hälften, kanske ännu fler, av medlemmarna kommer att säga upp sina säsongsbiljetter och helt sluta gå på matcher.

Glazer äger sedan tidigare det amerikanska fotbollslaget Tampa Bay Buccaneers.

Under hans ägande har klubben vunnit Super Bowl, men det skedde efter kraftigt höjda biljettpriser, vilket gjorde att många av de mest trogna fansen tvingades bort från arenan.

Supportrarna i Manchester är rädda att samma sak ska hända i England, och menar att Glazer inte kan någonting om fotboll.

Christoffer Bjäreborn