Uniteds ägare hotas till livet

Dockor bränns och hemmet vaktas av beväpnad polis

FOTBOLL

LONDON

Malcolm Glazer hotas till livet av Manchester United-supportrar. Han har mottagit flera dödshot.

Glazers hem bevakas nu av beväpnade poliser.

Foto: getty images
protester Det är nu bara en tidsfråga innan Manchester United styrs av familjen Glazer. Och det gillas INTE av alla. Extremgrupper bränner avbilder av Malmolm Glazer och hans hem bevakas av polis.

Malcolm Glazers hem i Palm Beach i Florida bevakas dygnet runt. Beväpnad polis patrullerar runt lyxvillan och Daily Mirror publicerar i dag bilder på polisbilar parkerade utanför grindarna.

Familjen har enligt poliskällor mottagit flera dödshot från United-fans som protesterar mot att Glazer är på väg att ta över klubben. Fans i USA sägs stå i kontakt med extrema supportergrupper i Storbritannien.

Medan fansen protesterar insisterar dock Malcolm Glazer. Nu behöver han mindre än en halv procent till av aktierna för att ta över Manchester United.

– Vi vill göra klubben ännu starkare, säger sonen Joel Glazer.

Försöker lugna fansen

Manchester United är nu nästan helt i Glazers händer. När börshandeln stängde ägde amerikanen 74,8 procent av aktierna. Nu saknas bara 0,2 procent till de nödvändiga 75 procenten och enligt brittiska börsanalytiker kommer de att vara i Glazers ägo några timmar efter att börsen öppnar på måndag.

För första gången talar nu också familjmedlemmarna om vad som driver dem att köpa klubben - mot supportrarnas vilja.

– Vi investerar sen länge i sportvärlden och är dessutom engagerade United-fans, säger Joel Glazer.

Han försöker lugna de oroliga fansen.

– Vår intention är att jobba ihop med den nuvarande ledningen, spelarna och supportrarna för att försäkra oss om att Manchester United fortsätter att

utvecklas och når ännu större framgång.

Tränaren Sir Alex Ferguson uppges ha begärt ett möte med Glazer men sägs vilja stanna i klubben. Utåt är han försiktig i sina kommentarer.

– Jag ser alltid framåt men nu får vi bara vänta och se vad som händer.

Roy Keane uppges vara beredd att lämna klubben om Ferguson går. Arsenals tränare Arsene Wenger kommenterar nu också affären. Wenger förstår inte

Glazer och menar att Chelseas ryske ägare Abramovitj borde avskräcka honom.

– Det sista landet av alla där man skulle vilja investera i fotboll just nu är väl England. Därför att du tävlar med en kille (Abramovij) som inte alls

behöver pengar och håller på med ekonomisk dopning.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM