United-fansens hot mot FA-cupfinalen

Våldsamma supportrar planerar invadera arenan

FOTBOLL

LONDON

FA-cupfinalen är hotad.

Militanta Manchester United-fans hotar att sabotera matchen.

Polisen fruktar nu för spelarnas säkerhet.

Foto: GETTY IMAGES
BRÄND Malcolm Glazer är inte populär hos Manchester Uniteds supportrar.

De våldsamma protesterna mot att Malcolm Glazer ska ta över Manchester United fortsätter. Brittiska tidningar skriver i dag att extrema supportrar nu planerar att sabotera FA-cupfinalen.

Den spelas på lördag i Cardiff mellan United och Arsenal, med bland andra Fredrik Ljungberg.

Extrema fans

– Bojkotter och demonstrationer i all ära, men vi tycker att det behövs drastiska metoder för att få Glazer att förstå, säger en supporter till Sunday Mirror.

Enligt tidningen är det extrema fans från MEC, Manchester Education Committee, som planerar den våldsamma protesten. Ett 30-tal personer från MEC uppsökte häromdagen stjärnan Rio Ferdinands hem för att protestera mot Glazer och höra vad Ferdinand tyckte.

Rooney hotad

Polisen och klubbens säkerhetsansvariga är oroliga för spelarnas säkerhet. Wayne Rooney tvingades i går lämna en välgörenhetstillställning. 500 fans hade samlats utanför Old Trafford och polisen bad Rooney åka eftersom man inte kunde garantera hans säkerhet.

På FA-cupfinalen i Cardiff kan det bli ännu värre. De våldsammaste supportrarna uppges planera att invadera planen och få matchen avbruten.

De sägs också planera att kasta in saker och att få avsparken försenad – bland annat för att visa omvärldens sin motvilja mot Glazer. Fansen ska också bära sorgfärgen svart och ta på sig tröjor och armband där det står ”Inte till salu”.

Jennifer Wegerup