Svenskarna petades i avslutningen

”Ett misslyckande”

FOTBOLL

Alla fyra svenskarna satt på läktaren - och Southampton åkte ur Premier League.

- Alla deppar, många är helt bedrövade, säger Mikael Nilsson.

Harry Redknapp

Southamptons katastrofala säsong, med det ena managerbytet efter det andra, avslutades i går med degradering till division 1, the Championship. För första gången sedan 1978 finns därmed Southampton inte med när Premier League startar upp i höst.

De slapp planen

Svenskarna, Nilsson, Anders Svensson, Andreas Jakobsson och skadade Michael Nilsson, slapp uppleva degraderingen på planen. Harry Redknapp hade petat samtliga upp på läktaren.

- Värre att sitta bredvid, man kan inte påverka. Men jag är van. Har bara spelat fem matcher efter jul, vilket är alldeles för lite, säger Mikael Nilsson.

Southampton hade chansen i går, speciellt sedan Fulham börjat ösa in mål mot Norwich.

"Frustrerande"

- Visst hoppades vi, speciellt när vi ledde med 1-0, och såg att Fulham tidigt gjort 2-0. Men samtidigt möter vi United, ett av Englands bästa lag. Så vi visste att det skulle bli tufft.

Detsamma gäller hans första säsong i England.

- Ett misslyckande. Jag visste att det skulle bli tufft att ta en plats direkt, men... jag hoppades ju att jag skulle få spela mer. Det har varit frustrerande, att bara träna och träna, men aldrig få spela matcher.

Inställd på England

Det har pratats om en flytt hem till allsvenskan, och Malmö FF. Men Nilsson är inte sugen.

- Jag utesluter inget, men i nuläget är jag inställd på att vara tillbaka i Southampton när försäsongen börjar i juli. Jag lämnade allsvenskan för att få testa något nytt, och det tycker jag inte att jag fått göra ännu.

- Det enda jag bryr mig om nu är att få spela, sen om det blir i engelska division ett eller någon annan liga utomlands spelar ingen större roll säger Mikael Nilsson.

Henrik Lundgren