Det svenska superfiaskot

...men allsvenskan lockar inte: Kan inte betala min lön

Foto: getty images
knockad Norwich målvakt Robin Green fick mer att göra än han hade hoppats på sedan hans lag totalförnedrades av Fulham. 6-0 blev slutresultatet Londonlagets hemmaplan
FOTBOLL

Norwich ur Premier League, då vill Mathias Svensson till en ny klubb.

- Jag har en klausul som gör att jag får lämna klubben för en mindre summa, avslöjar anfallaren efter 0-6 borta mot Fulham.

En seger i den sista matchen mot Fulham var allt som behövdes för att Norwich skulle hålla sig kvar i Premier League. I stället blev det storstryk, 0-6.

- Vi hade allt i egna händer, det ska inte hända. Men vi förtjänar att åka ur om vi spelar så här, säger Mathias Svensson med en suck.

Både han och Mattias Jonson slapp den värsta förnedringen. Svensson kom in med en halvtimme kvar, vid ställningen 0-3.

- Svårt att göra något. Även om vi fick två mål bortdöma, ett som jag spelade fram till. Men vad fan, vi förlorade med 6-0, det går inte att förklara bort.

Endast tio matcher

Att spela i engelska division ett lockar inte speciellt. Den skadedrabbade anfallaren har bara kunnat spela tio matcher från start i år, och gjort fyra mål.

- Det får man väl säga vara ganska bra i en liga som Premier League.

Chansen att hitta en ny klubb lär vara goda.

- Jag har bara ett år kvar på mitt kontrakt, och dessutom en klausul som säger att jag får lämna för en billig peng nu när vi åkt ur.

Elfsborg har jagat honom tidigare, liksom IFK Göteborg.

- Elfsborg försöker väl, de snackar. Men jag är mycket tveksam till att de har råd, det finns väl inga pengar kvar i Borås nu. Dels ska de ju lösa mig från klubben, och sen ska de betala min lön. Jag tror ingen svensk klubb fixar det.

Är det övriga Europa som gäller alltså?

- Kanske. Men det är för tidigt att prata om det. Nu ska jag ha semester först.

Stannar troligtvis

Mattias Jonson kom in i paus i går, som högerback (!).

- Thomas Helveg blev skadad, men det var lite ovant. Vi gick framåt, så jag blev något mellanting mellan mittfältare och back. Synd att vi avslutar så uselt.

Jonsson kommer sannolikt att stanna kvar i klubben.

- Tanken är att vara med och ta upp dem direkt igen. De har väl sagt att satsningen ska fortsätta och att de vill behålla alla som går att behålla. Fixar vi det har vi goda chanser att gå upp direkt.

Henrik Lundgren