Sandlådekriget är inte över än

FOTBOLL

Fröken FA tog Mourinho i örat och nu säger han "förlåt" till Arsene Wenger.

- Men bara om Arsene ber om ursäkt också, tillägger Mourinho.

Foto: MONTAGE
Wenger och Mourinho fortsätter käbbla om vem som ska säga förlåt först.

Det senaste bråket blev för mycket för Arsene Wenger. Efter att José Mourinho kallat honom fönstertittare hotade fransmannen med att anmäla sin portugisiske kollega för förtal, eftersom uttalandet var respektlöst.

Fotbollförbundet, FA, beordrade då de båda herrarna att lugna ner sig, eftersom den dagliga pajkastningen alltför ofta blivit toppnyhet i de engelska tidningarna på sistone. Budskapet verkar ha gått fram till Mourinho, åtminstone delvis.

- Om han är redo att be om ursäkt från Highbury för prat och prat och prat om Chelsea, är jag redo att göra detsamma, förklarar Mourinho.

- Men självklart var det inget personligt. Min avsikt var aldrig att skada mannen, människan, självklart inte, säger Mourinho.

Oväntat beröm

Samtidigt berömmer Mourinho lite överraskande sin trätobroder.

- Jag har respekt för honom som människa eftersom han är en framgångsrik man. Han är framgångsrik som tränare också, han har gjort många bra saker.

- Men det har varit för mycket uttalanden om Chelsea. En del tuffa, som att Abramovitj behöver införa ett moraliskt ledarskap. En del roliga, som när han påpekade att jag bara vunnit ligan en gång. Jag kan ju inte vinna två på en säsong!

Mourinho säger att det är dags att gräva ner stridsyxan.

- Det räcker nu, det vore bra för honom och bra för mig. Jag har problem i min klubb eftersom vi precis förlorat en match och jag vill bli bättre. Han har problem eftersom han lag inte går bra i ligan. Det är bättre för oss och dem att glömma det här.

Arsene Wenger har ännu inte tagit emot José Mourinhos olivkvist, och tjurar fortfarande efter utskällningen av FA.

- Jag vet inte vad jag gjort för fel så jag vet inte vad FA tänker göra. Jag vill inte förolämpa någon, men jag tycker att om någon ställer en fråga och jag inte svarar så är det inte artigt, säger han.

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM