Henry berömmer Fredrik Ljungberg

”Det är svårt att hitta spelare som Freddie”

FOTBOLL

Från en storspelare till en annan – i kväll hyllar den franske bollkonstnären Thierry Henry sin lagkamrat Fredrik Ljungberg i svensk tv.

Lovordar Henry är översvallande i sitt beröm av Fredrik Ljungberg.

Fredrik Ljungberg och Thierry Henry har spelat tillsammans i Arsenal i sju år. Båda tillhör den absoluta europeiska fotbolls-eliten, men det är inte ofta de berömmer varandra så översvallande som Thierry Henry gör i Canal+ i kväll.

– Med Fredrik Ljungberg vet du att det du ser är det du får. Du vet att han alltid kommer att ge 100 procent. Han gör alltid sitt bästa för laget, även om han är skadad går han ut och jobbar hårt för att laget ska vinna, säger Henry.

Han fortsätter med att prisa Ljungbergs förmåga att spela säkert.

– Ibland vill man hellre ha en Ljungberg än en kille som showar och som man inte vet om han kommer att spela bra eller inte. Han kanske gör en bra match för att sedan försvinna. Med Freddie vet man att även om han kan göra missar, som jag eller vem som helst gör, så kämpar han alltid för laget. Det är svårt att hitta spelare som Freddie. Han spelar alltid med vilja och med sitt hjärta. Det måste man respektera och jag uppskattar det!

Vill du se mer av Henrys lovordande så sänds intervjun i sin helhet i Hegerfors Lördag i kväll.

Freddie står över matchen mot Sunderland i morgon på grund av skada.

AnnaMaria Jansson