Arsenal tog första bortasegern

…men Wigan bjöd på hårt motstånd

FOTBOLL

Inför mötet med Arsenal hade Wigan bara släppt in tre mål på sex matcher hemma på JJB Stadium.

Mot Arsenal blev det tre – på en halvlek.

Ändå var nykomlingarna nära att knipa en poäng.

Första halvlek bjöd på en strålande fotbollsföreställning.

Arsenals ledningsmål i elfte minuten var en ordentlig bjudning från Wigans målvakt John Filan. Robin van Persies skott gick i det närmast rakt på Filan, som styrde bollen i eget mål med hjälp av sin höger fot.

När sedan Thierry Henry ökade på till 2-0 såg matchen ut att vara avgjord till gästernas fördel.

Wigan forcerade

Men nykomlingarna Wigan, utan Andreas Johansson i startelvan, ville annat.

Först nickade Henri Camara in reduceringen till 1-2, innan Henry med en frispark från långt håll ökade på till 3-1 för Arsenal i den 41:a minuten.

Men Wigans forcering kom inte av sig och Jimmie Bullards reducering i den 45:e minuten var lika välförtjänt som vacker. Bullard vände bort sin försvarare och placerade iskallt bollen i fel hörn för Jens Lehmann i Arsenal-buren.

I den andra halvleken hade Arsenal bättre kontroll på händelserna.

Ljungberg ut i 90:e

Wigans bästa kvitteringschans kom med fem minuter kvar när Jason Roberts tog sig förbi Arsenals mittback Sol Campbell, men inspelet gick precis bakom de framstörtande Wigan-spelarna.

I pressade hemmalaget i jakt på en kvittering – men förgäves. Arsenal, där Fredrik Ljungberg byttes ut i den nittionde minuten, kunde ta säsongens första bortaseger – och Wigan har nu släppt in dubbelt så många mål på hemmaplan jämfört med inför dagens match.

Rickard Westman