Oavgjort i London-derbyt

West Ham kvitterade i sista sekunden

FOTBOLL

Derbyt mellan Tottenham och West Ham slutade oavgjort, 1-1.

I matchens absolut sista sekund kvitterade backen Anton Ferdinand, 20.

Då hade Tottenham varit i ledning sedan matchens 16:e minut.

Foto: AFP
poängräddare Anton Ferdinand räddade West Ham-poäng i allra sista sekunden.

Tottenham tog tag i taktpinnen från start. Edgar Davids hade ett mäktigt långskott efter fem minuter som var nära att resultera.

Tio minuter senare tog Spurs ledningen genom Mido.

Michael Dawsons långboll hittade en omarkerade Mido som kunde lobbnicka in bollen över felplacerade Shaka Hislop.

West Ham hade med sig hela fyra gamla Tottenham-spelare till White Hart Lane på söndagen.

Legenden Teddy Sheringham, Matthew Etherington, Paul Konchesky och inhopparen Bobby Zamora har alla spelat för lokalkonkurrenterna.

Och det blev ett hett derby - både Konchesky och Sheringham var inblandade i mindre gruff. Kapten Sheringham och Edgar Davids belönades med gula kort för sin interna uppgörelse.

Tottenham fortsatte dominera matchbilden. West Hams försvar hade ständiga problem med Mido och Robbie Keane. West Ham kom sällan förbi Tottenhams stabila försvar - och när de gjorde det var Paul Robinson i vägen.

Landslagsmålvaktens svettigaste räddning kom på ett avslut i mitten av den andra halvleken från Teddy Sheringham - Robinson fick sträcka ut ordentligt för att få en näve på bollen.

Men så kom kvitteringen. Tre minuter in på stopptiden fick West Ham hörna. Tottenhams straffområde fylldes av spelare från östra London - inklusive Shaka Hislop.

Anton Ferdinand lyfte högst på Koncheskys hörna och nickade in 1-1.

Tottenham har därmed inte vunnit på fyra matcher - tre har slutat 1-1 - och ligger på sjätte plats. West Ham är åtta, två poäng efter Tottenham.

Jens Möller

ARTIKELN HANDLAR OM