”HBK kan vara ett alternativ”

Ljungberg om att "göra en Henke" och flytta hem igen

1 av 2 | Foto: PRESSENS BILD
"GRATTIS" När Sportbladet berättar för Fredrik Ljungberg att Henrik Larsson ska flytta hem till Sverige blir han överraskad. "Det är bara att gratulera den klubb som får honom i laget", säger Arsenals superstjärna, som själv kan tänka sig att avsluta karriären på hemmaplan.
FOTBOLL

BIRMINGHAM

Fredrik Ljungberg är inte främmande för att avsluta karriären i allsvenskan - precis som Henrik Larsson.

- Det beror på hur kroppen känns om några år, säger han till Sportbladet.

Helsingborg kommer sannolikt få en jätteförstärkning efter VM-uppehållet när Henrik Larsson flyttar tillbaka till Sverige. När Sportbladet berättar om Henkes flytt nästa sommar visar det sig att Ljungberg lyckats missa nyheten.

- Det visste jag faktiskt inte om. Det är bara att gratulera den klubb som får honom i laget.

"Beror på kroppen"

I Halmstad drömmer många om att Fredrik Ljungberg ska göra samma sak om några år. Och Arsenals superstjärna avvisar inte tanken på en återkomst i allsvenskan.

- Det beror helt på hur man känner sig, framförallt i kroppen och hur man har det med skador.

Men om du är hel?

- Då kan det kanske vara ett alternativ, men om man är van att spela på topp i Europa på stora arenor kan det bli svårt att ställa om. Om man ska åka hem vill man också vara motiverad och köra för fullt och göra det bra. Det är det viktiga.

Arsenal hade en tuff dag i på Villa Park i Birmingham i går. Det mållösa resultatet säger en hel del om matchbilden.

Stora problem

Det var mer kamp än läckra passningar.

- Det blir tyvärr mycket kamp när vi spelar häruppe. Mycket långbollar.

Arsenal hade stora problem med Aston Villa. Och det var Arsenal som gjorde Aston Villa bra.

Passningsspelet var slarvigt, de centrala mittfältet vann inte många dueller och den vanligtvis makalöse Thierry Henry stod inte alls att känna igen.

Ljungberg, som sällan fick bollen när han sprang på djupet, stod för Arsenals bästa målchans. I början av andra halvlek fångade han upp en förlupen boll, tog några steg framåt och drog strax utanför straffområdet till med vänstern.

I ribban.

- Det var skit att skottet inte ville gå in. Det hade kunnat bli årets mål eller nånting. Men så är det ibland. säger Ljungberg och skrattar.

810 mållösa minuter

Efter matchen i går har Ljungberg varit mållös i 810 minuter i Premier League. Hans längsta mållösa svit sedan han kom till Arsenal.

Något som inte verkar oroa honom.

- Hade jag missat en massa chanser hade jag tänkt på det mer. Nu är det snarare så att jag inte får några chanser. Vi spelar inte likadant som vi gjorde förr.

Passningar som tidigare säsonger hamnat framför dina fötter kommer nu antingen för sent eller för tidigt?

- Vi har mycket nya spelare. Tidigare körde vi med en eller två touch på bollen. Nu tar det längre tid och när jag gör mina löpningar kommer bollen ofta lite sent. Det viktigaste är att det funkar spelmässigt, även om det hade varit kul att göra lite fler mål.

Är det svårt att motivera sig när ni ligger så långt efter Chelsea?

- Nej, vi ska byta arena nästa år. Så vi måste definitivt ta oss till Champions league. Självfallet är det tufft att inte ligga i toppen när man är van vid det. Men som jag sa så har vi spelat in många unga spelare och får ta det här som ett läroår.

Mållösa minuter i Arsenoll

Jens Kärrman