”Alla råkar ut för sånt här”

Michael Owen optimist – trots fotbensbrottet

FOTBOLL

Newcastles och Englands anfallsstjärna Michael Owen är optimistisk inför VM trots att han bröt tån på nyårsaftonen.

– Det är en besvikelse, men alla råkar ut för sånt här och om det är till någon tröst så är det lång tid kvar till VM, sade Owen som bland annat ställs mot Sverige i VM.

På söndagen bekräftades det samtidigt att Owen ska opereras.

Foto: BBC
Tvingas till operation. Newcastles manager Grame Souness bekräftade på nyårsdagen att Michael Owen tvingads till operation, ”inom den närmsta framtiden”.

Den engelske anfallsstjärnan bröt tån i Newcastles förlustmatch mot Tottenham och blir borta i 2,5-3 månader.

Men det som av många beskrivs som ett hårt slag för Englands VM-chanser tonas ned av Owen. På frågan om skadan kommer att påverka VM, svarade han:

– Inte enligt experterna. Det finns inga snabba vägar, det tar 2,5-3 månader. Men det är likadant för alla. Många har råkat ut för sånt här – (Wayne) Rooney, (David) Beckham, Gary Neville och Stevie Gerrard, sade Owen som gjort 35 mål på 75 landskamper för England.

Englands förbundskapten Sven-Göran Eriksson kommenterade skadan på det engelska fotbollsförbundet FA:s hemsida:

– Jag är naturligtvis väldigt besviken för Michaels skull. Det var otur för honom och för Newcastle. Michael är en fantastisk anfallare och väldigt viktig för både sin klubb och för England. Jag hoppas att han kommer tillbaka så snabbt som möjligt och jag kommer att följa hans väg tillbaka på nära håll.

England börjar VM-slutspelet mot Paraguay i Frankfurt den 10 juni och möter sedan Trinidad/Tobago i Nürnberg den 15 juni innan gruppavslutningen mot Sverige i Köln den 20 juni.

På söndagen bekräftade Newcastles manager Graeme Souness att Owen ska opererar inom den närmsta framtiden.

Sportbladet-TT