"Spela för laget - annars åker du ut"

Mourinho stänger av stjärnan Cole - och ställer ultimatum

1 av 2 | Foto: AP
RASAR MOT LANDSLAGS-STJÄRNAN Jose Mourinhos dom mot Joe Cole är hård. "En sån här match till och han åker ut", sa Chelseamanagern efter matchen mot Birmingham i lördags. Nu är Cole avstängd i fyra dagar.
FOTBOLL

LONDON

Ena dagen favoritspelare.

Nästa dag hackkyckling. Chelseas manager José Mourinho har tröttnat på landslagstjärnan Joe Cole.

- En sån här match till och han åker ut, säger Mourinho.

Efter Chelseas match mot Birmingham i lördags var Mourinho - trots seger med 2-0 - rasande.

På mittfältsstjärnan Joe Cole. Den kontroversielle Chelsea-tränaren började skälla på Cole redan under matchen och försökte med ilskna gester få Cole att spela mer för laget.

Avstängd i dag

Efter matchen förklarade Mourinho för de engelska tidningarna att han tyckte att Cole var självisk och briljerade tekniskt istället för att göra nytta för laget.

- En sån här match till och han åker ut och det är inget skämt. En till match för sig själv och för supportrarna istället för lagkamraterna och han är borta.

Enligt Mourinho har Cole fyra dagar på sig att tänka över sitt spel. I dagens match mot West Ham är mittfältsstjärnan avstängd, ett naturligt avbrott som Mourinho nu välkomnar.

För bara några dagar sedan lät det annorlunda. Då hyllade Mourinho Cole i entusiastiska ordalag. Han beskrev hur Joe Cole på 18 månader förändrats från en spelare som aldrig jobbade bakåt och som inte hittat sin plats i laget till att nu vara en viktig kugge i Englands VM-drömmar.

- Han fysiskt enastående. Han gör mål, pressar och vinner bollar. Han är oantastlig, sa Mourinho i torsdags.

"Har kämpat länge"

Chelseamanagern tror att utskällningen kommer resultera i att Cole börjar spela för laget igen.

- Han har kämpat länge för att komma till den position där han är i dag. Och jag är säker på att han inte är redo att ta ett steg tillbaka.

Fakta: Joe Cole

Jens Kärrman