”Jag har bestämt mig för att stanna”

Thierry Henrys glädjebesked till Arsenal-fansen

FOTBOLL

Thierry Henry har bestämt sig.

Han blir Arsenal trogen.

– Sanningen är att jag älskar den här klubben och har bestämt mig för att stanna, säger han till The Sun.

Den engelska tabloidtidningen slår upp nyheten stort i sin söndagstidning och citerar Henry flitigt. Den franske landslagsanfallaren har längre vägrat att prata om sin framtid, vilket spätt på spekulationerna om att han skulle lämna Arsenal till sommaren.

Men till The Sun säger han:

– Jag kan säga till alla mina supportrar och de som bryr sig om mig att jag vill leda ut laget på den nya arenan nästa säsong. Jag ska tala framtid med Arséne Wenger, med (vice ordföranden) David Dein och styrelsen.

– Min vilja är att stanna och vi måste lösa det här.

Henrys kontrakt går ut om 18 månader och han har tidigare upprepade gånger sagt att han ville vänta till sommaren med att eventuellt skriva på ett nytt kontrakt.

Den senaste tiden har han åtskilliga gånger kopplats samman med Barcelona.

– Det har varit en massa löjliga rykten. Men sanningen är att jag aldrig pratat med eller mött en enda person från någon annan klubb. Det här kommer att få slut på alla artiklar och vi kan gå vidare.

Thierry Henry har spelat i Arsenal sedan 1998 då han köptes från Juventus och är nu klubbens främste målskytt genom tiderna. Han efterträdde Patrick Vieira som lagkapten inför den här säsongen.

Sportbladet –TT