SKRÄLLEN

United mållöst mot amatörgänget Burton

1 av 2 | Foto: EPA/SCANPIX, GETTY IMAGES
Burton Albion stod för en jätteskräll när de spelade 0-0 hemma mot Manchester United. Nu väntar returmöte i FA-cupen på Old Trafford.
FOTBOLL

Att storklubbarna aldrig lär sig. Oavgjort för Manchester United mot Burton Albion ger omspel i ett redan fullpackat spelschema.

Burtons målvakt Saul Deeney hade det lugnt mellan stolparna medan hans bröder satt på läktaren och hejade på motståndarna.

- Jag hade egentligen inget att göra under hela matchen, vilket är rätt konstigt när man möter ett av de bästa lagen i världen, sa Deeney till engelsk media efter oavgjort mot Manchester United.

- Mina bröder är United-fan och lär inte bara vara glada nu, konstaterade han sen.

Inför cupmatchen mellan Burton Albion och Manchester United kunde man konstatera att det skiljde 104 placeringar i seriesystemet mellan lagen. Att Untidespelarna var och en tjänade mer om året än Burtonspelarna ihop. Efter matchen som slutade mållös hade storklubbens tränare Sir Alex Ferguson följande att säga.

- Vi är besvikna på många sätt men som matchen utvecklade sig och hur cupspel fungerar måste vi vara nöjda med ett oavgjort resultat. Burton stod för en makalös prestation och ofta när de gick till anfall kändes det att de mycket väl kunde göra mål.

Manchester kunde i och för sig också mycket väl gjort mål. United började matchen med bara tre ordinarie spelare på plan men allt eftersom 0-0 stod sig toppade Ferguson laget. Sista halvtimmen när Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo fanns på plan tryckte Premier League-laget på men lyckades inte få in bollen.

I returen på Old Trafford kan vad som helst hända. Burton från fjärdedivisionen kan stå för tidernas cupskräll om inte United ser upp.

Jill Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM