Bortskämda snorungar!

Peter Wennman: Jag är ohyggligt trött på Ronaldos och Rooneys fasoner på plan

Foto: DAVE THOMPSON/AP
rött direkt Manchester Uniteds Cristano Ronaldos tackling, mot den förre Unitedspelaren Andy Cole, fick domaren Steve Bennet att dra upp det röda kortet direkt.
FOTBOLL

Det var en underbar dag för alla i ljusblått, Manchester City vann derbyt mot storebror United med 3-1, men rött var ändå dagens färg.

Rött som kortet Cristiano Ronaldo fick.

Rött som färgen på Sir Alex ansikte efteråt.

Rött som United-fansens ilska.

Situationen det snackades om var Ronaldos utvisning vid ställningen

2-0 i andra halvlek.

Den unge portugisen blev först regelvidrigt tacklad av Citys Stephen Jordan (borde nog varit varning där) och gav sig sen iväg på hämnduppdrag.

Han kastade sig med sträckt ben och fotsulan först mot Citys Andy Cole, missade både honom och bollen, men fick direkt rött kort, utan krusiduller, av domaren Steve Bennett.

United spelare protesterade våldsamt.

Sir Alex Ferguson har begärt att domare Bennett ska ompröva sitt beslut.

Rit-Ola och de andra tv-studion tyckte det var hårt dömt.

Och min mejlbox fick redan i går eftermiddag besök av arga United-fans som tyckte jag borde idiotförklara denne oduglige domare.

Men se det tänker jag inte göra.

Såna där fasoner hör inte hemma på en fotbollsplan.

Jag är, ärligt talat, rejält trött på att se 20-åriga supertalanger som Ronaldo och Wayne Rooney bete sig som bortskämda snorungar.

Nu tigger jag om trubbel...

Eftersom jag är City-supporter sen barnsben tigger jag om trubbel nu, men de som hänger med vet hur ofta jag hyllar Rooney och Ronaldo som fotbollsartister.

Det är det där andra jag vänder mig mot, deras omogna dumheter på planen.

Ronaldo är en av de spelare i ligan som oftast och lättast slänger sig i gräset så fort nån kommer i närheten, han snurrar fem varv och kastar upp armarna i vädret i en vädjande gest mot domaren, sen ser han ut att börja gråta som en liten flicka. Så fort det inte går hans väg rasar hela världen samman. Bortskämd, säger jag, bortskämd!

Rooney blir förbannad även när det inte finns nåt att bli förbannad på. Han SÖKER verkligen efter konflikter med domare och motspelare. Temperamentet är en styrka i hans spel, men också ett allt större problem för laget och honom själv.

Grymt tålamod, Bennet!

I går, när han till slut lyckades tjata sig till ett gult kort, kunde vem som helst se vad hans mun formulerade när domare Bennett stod intill: Fucking twat. Jävla fitta. Två gånger. Bennett måste ha hört det minst en gång, ändå lät han Rooney vara kvar på plan.

En sån rättskipare kan knappast anklagas för att ha brist på tålamod.

Jag tycker Bennett gjorde rätt när han markerade för Ronaldo att han inte accepterar utbrott av den där typen. Man anlägger inte en tackling på det där farliga viset, oavsett om motspelaren träffas eller ej.

Även bortsett från den incidenten blev det ett svart derby för United, som kom till spel obesegrat i elva raka matcher. City vann rättvist på bättre inställning och större kampvilja.

Oj, oj... Arsenal - 7-0!

Och visst kändes det märkligt att se hemmalagets mittbackar Richard "Dunderklumpen" Dunne och Sylvain Distin plocka ner Uniteds namnkunniga anfallare - samtidigt som Rio Ferdinand och Michael Silvestre hade det hur jobbigt som helst med en - i mitt tycke - mycket överskattad spelare som Darius Vassell. Och Uniteds förnedring blev väl inte mindre av att inhopparen Robbie Fowler, som numera ser seg, trött och lönnfet ut, fick skicka in 3-1-målet.

För övrigt är det bara att ansluta sig till jubelkören över Arsenals fantastiska spel i går.

7-0 mot Middlesbrough, det var en sanslös uppvisning. 18-2 i skott på mål och 23-5 i målchanser...det kunde ha blivit 12-0.

Thierry Henry satte tre, Pires, Senderos, Gilberto och Hleb varsitt, men Fredrik Ljungberg blev utan igen. Trots ett par riktigt feta chanser. Det börjar säkert gå honom på nerverna nu, men å andra sidan...det är kanske bra att han spar dom där målen till VM i sommar.

Det intressantaste med Arsenal i går var Ashley Coles comeback på vänsterbacken. Så fort han ställde in skorna på Highbury blev det 7-0 och en gammal god galaföreställning igen. Knappast en tillfällighet. Gunners kommer att växa nu.

Peter Wennman