Tord Grip kritisk till tidningen

”Känner mig kränkt”

FOTBOLL

Englands assisterande förbundskapten Tord Grip kritiserar News of the World efter att de lurat Svennis.

– Det är klart att han känner sig kränkt, så här får man inte göra, säger Grip.

När News of the World kom ut i går skrek dess rubriker om Svennis svek.

– Det är klart att det blev en chock för oss. Jag tänkte direkt att ”vad är nu detta”, berättar Svennis högra hand och gode vän.

– Sedan läste man det och blev lugn. Förbundets reaktion är ju också att det här inte är något. Alla ska veta att Svennis tycker om sitt jobb och vill vara kvar tills kontraktet går ut 2008. det har vi diskuterat många gånger. Men ingen vet vad som händer efter VM, allt kanske inte är upp till Svennis då, säger grip.

”Skandal”

Det Tord Grip tycker är en skandal är tidningens tillvägagångssätt. Han kritiserar inte bara News of the World utan media i allmänhet.

– Hur som helst får man inte göra. Det är som med Persbrandt-grejen i Sverige. Folk accepterar inte sådant här, tilltron till journalistiken försvinner.

Att Svennis uttalande på något sett skulle skada förhållandet mellan honom och spelarna i landslaget samt påverka uppladdningen inför VM negativt är Grip inte orolig för.

– Det är ju inte alls några farliga saker han säger. Det som ska värderas är det sportsliga och de två sista kvalmatcherna var bra och sen vann vi mot Argentina. Allt ser alltså bra ut.

Läs mer om Svennis-affären:

Jill Wegerup