United skakade inför cupreturen mot amatörlaget

Tidernas cupskräll kan sann i kväll

FOTBOLL

I kväll kan tidernas cupskräll bli sann när Manchester United tar emot amatörlaget Burton Albion. Storklubbens uppladdnings störs av bråk mellan superstjärnorna. Och avstängningar.

Allt annat än en vinst i kväll vore en katastrof för Manchester United.

Gästerna på Old Trafford - Burton- ligger fem divisioner och 105 placeringar ner i seriesystemet. Det oavgjorda resultatet i den första matchen i FA-Cupens tredje omgång var en skräll bara det. För United är cupen det enda som återstår då ligan är förlorad och man åkt ur Champions League. Men till matchen kommer man utan avstängda anfallarna Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo. Portugisen fick rött kort i helgens heta derby. Han satsade fullt och fult mot Citys Andy Cole. Den före detta United-spelaren träffades aldrig av Ronaldo men domaren gav utvisning

för farligt spel. Klubben överklagade till FA:s disciplinkommitté men vann inte gehör utan domen lyder tre matchers avstängning.

Missnöjet i laget som ännu inte har vunnit en match 2006 har växt för varje vinstlös minut och igår på träningen utbröt storgräl. Ruud van Nistelrooy och Cristiano Ronaldo började munhuggas och snart stod de panna mot panna och skrek. Innan det blev för allvarligt lyckades lagkamraterna får isär dem. Upprinnelsen lär ha varit att holländaren kritiserade Ronaldo för den onödiga utvisningen. Trots avstängningarna bör United inte ha minsta problem med Burton men allt är möjligt och storlaget är redan i gungning.

Jill Wegerup