Svennis stämmer News of the World

FOTBOLL

LONDON

Sven-Göran Eriksson har fått nog.

Nu stämmer han tidningen News of the World för shejk-kuppen.

– Artiklarna var ett grovt intrång i privatlivet, säger ”Svennis” advokat.

I går lämnade Sven-Göran Eriksson, agenten Athole Still och advokaten Richard DesVoeux in en stämningsansökan mot News of the World. Alla tre var med på den famösa Dubai-resan och trion hävdar att tidningen gjort sig skyldig till ett löftesbrott.

Enligt stämningsansökan hade parterna före mötet, på shejkens begäran, gjort klart att diskussionerna var helt konfidentiella.

Grovt intrång

Sven-Göran Eriksson förnekar inte att innehållet i artiklarna stämmer, men hävdar att citaten tagits ur sitt sammanhang.

– Artiklarna var ett grovt intrång i privatlivet. Diskussionerna, vilka uttryckligen var konfidentiella, togs ur sitt sammanhang och rapporterades på ett förvrängt och uppseendeväckande sätt, säger advokatbyrån Charles Russel LLP i ett uttalande.

Nya avslöjanden

En talesman för News of the World avfärdar Sven-Göran Erikssons stämningsansökan och utlovar flera avslöjanden i morgondagens tidning om den svenske förbundskaptenen.

– Vi står bakom publiceringen till 100 procent. Vår undersökning avslöjade fakta om Sven-Göran Eriksson som vi anser att fans och spelare har rätt att känna till.

Enligt juridiska experter i Storbritannien kommer kärnfrågan i rättegången bli om tysthetslöftet eller allmänintresset väger tyngst.

Jens Kärrman

ARTIKELN HANDLAR OM