Nya anklagelser mot Sven-Göran Eriksson

FOTBOLL

Den brittiska tidningen News of the World skriver i söndagens nummer att Sven-Göran Eriksson påstått att flera klubbar i Premier League är korrumperade. En klubb i de nedre regionerna var enligt Eriksson den värsta på att ta pengar under bordet. En annan beskrevs som en dypöl och skulle enligt Svennis betalat alldeles för mycket pengar för vissa spelare på grund av olagliga avtal med agenter.

Det var News of the World som förra veckan avslöjade att Sven-Göran Eriksson och hans agent Athole Still hade rest till Dubai för att träffa en rik shejk. I samtal med shejken som egentligen var en av tidningens välkända reportrar avslöjade Svennis flera privata åsikter om spelare och olika klubbar samt berättade om hur han tänkte sig sin framtid.

Sven-Göran Eriksson har stämt tidningen för det som skrevs förra söndagen. Nu är det alltså synpunkter om flera Premier League-klubbar som avslöjas. Dessutom ska Eriksson agent sagt att en av England mest välkända klubbar har en manager som varit involverad i ohederliga övergångar.

TT