"Svennis får sparken i dag"

FA har fått nog - tvingas lämna England efter VM

1 av 2
Får sparken i dag - men sitter kvar över VM.
FOTBOLL

LONDON

På ett krismöte i dag får Sven-Göran Eriksson sparken.

Han sitter kvar över VM.

Sedan är det slut - oavsett hur det går i turneringen.

VM i Tyskland blir Sven-Göran Erikssons sista chans att vinna något stort med engelska fotbollslandslaget.

Engelska tidningar är i dag fyllda med uppgifter om att Sven-Göran Eriksson får sparken efter VM i sommar.

Vid ett möte med FA:s vd Brian Barwick i dag kommer Sven-Göran Eriksson få beskedet att han måste sluta efter VM i sommar, skriver både morgontidningar och tabloider i England i dag.

Enligt The Times har stämningen hårdnat betydligt gentemot "Svennis" den senaste veckan. Källor på FA:s huvudkontor använder ord som "ohållbart" för att beskriva situationen.

Mycket dyrt för FA

Under ett hastigt sammankallat krismöte i går kom FA:s ledning överens om att stödja förbundskaptenen utåt, samtidigt som man bakom kulisserna diskuterar villkoren och formerna för "Svennis" avgång.

Eftersom Sven-Göran Eriksson har kontrakt till 2008 kan det bli mycket dyrt för FA om man inte gör upp i godo med svensken.

- Förutsatt att Eriksson inte skjuter Tony Blair kommer han inte få sparken före VM, säger en högt uppsatt FA-källla till Daily Telegraph.

"Inga bevis för mygel"

Korruptionsanklagelserna är enligt flera bedömare en värre kris för Sven-Göran Eriksson än förra veckans shejk-avslöjande, där han fällde några illa genomtänkta omdömen om enskilda spelare.

Efter mutattacken riskerar han att bli helt utfrusen av klubbarna.

- Kommer han till vårt styrelserum kommer han upptäcka att han hamnat i Coventry. Ingen kommer vilja prata med honom, säger en klubbdirektör till Daily Telegraph.

Sven-Göran Eriksson och hans agent Athole Still hävdar angående mutanklagelserna att de konverserat med värden i ett aktuellt ämne som debatterats flitigt i media på sistone.

- Ingen av oss har någonstans hävdat att vi har bevis för mygel vid spelarövergångar, skriver de i ett uttalande.

Sven-Göran Eriksson

Jens Kärrman

ARTIKELN HANDLAR OM