”Beckham sa att han var ledsen”

Svennis mötte pressen: Jag önskar det skrivits mer om fotbollen

Foto: SKY NEWS
Trött på cirkusen Sven-Göran Eriksson mötte pressen i dag.
FOTBOLL

Den engelska pressens ensidiga bevakning blev till slut för mycket.

– Jag har fått nog av all cirkus kring mitt privatliv. Nu vill jag koncentrera mig på VM – tack och adjö, var Svennis budskap på presskonferensen tidigare idag.

Foto: AP
Stödet David Beckham var den första spelare som Sven-Göran Eriksson meddelade sitt beslut att sluta. ”Han sa att han var ledsen”, säger Svennis.

Engelsmännen har fått som de vill: Efter VM kliver Sven-Göran Eriksson av. Åtminstone en person beklagar det, den engelske lagkaptenen David Beckham. Han var en av de första som fick veta Svennis beslut.

– Han sa att han var ledsen. Han sade en del annat också, men det är personligt, sade Sven-Göran Eriksson.

Jämfört med den hets som rått kring Englands förbundskapten var presskonferensen en ganska lugn tillställning. Men under Sven-Göran Erikssons behärskade yta bubblade för första gången hans stora missnöje med den engelska pressens bevakning upp.

Trött på cirkusen

– Jag är trött på cirkusen kring mitt privatliv. Jag har tröttnat på att läsa om det i tidningarna och jag tror att alla andra har gjort det också. Jag önskar att det skulle skrivits mer om fotbollen, men tyvärr är det omöjligt i det här landet, sade Svennis med ett trött leende.

Efter sommarens VM är det ”Thank you and good bye” för Svennis del. Samma ord som han avslutade presskonferensen med innan han reste sig upp och gick.

Inga erbjudanden i dag

På frågan om han kunde tänka sig ett jobba i en engelsk klubb efter VM, gav den propre svensken först upp ett varggrin, men förklarade sig snabbt:

– Jag har ingen aning. Jag har absolut inga som helst erbjudanden idag. Men jag är inte orolig.

FA-bossen Brian Barwick har inte hittat Svennis efterträdare:

– Som ni säkert förstår har jag haft en del annat att tänka på den senaste tiden, sade han till reportrarna. Men jag har ett fantastiskt förtroende för Sven och ett bevis för det är att vi sitter här tillsammans idag.

Läs mer:

Robert Triches