Svennis-panelen

Henry Winter, The Telegraph, en av Englands mest respketerade tidningar

FOTBOLL

1.Vad säger du om avhoppet?

– Det var oundvikligt. Han har gjort två turneringar och kommer att göra en tredje, det är redan många för att vara en engelsk förbundskapten. Det är bara att hoppas att han kan göra något bra med den fantastiska trupp vi har nu i VM.

2. Hur påverkar det England i VM

– Jag tror inte det kommer att påverka laget. Om det skulle göra det så är det till det positiva. Både vid VM -90 och EM -96 var det klart att förbundskaptenerna skulle gå efter turneringen och de gångerna gick det bra.

Det här har varit som en kokande kittel och det är viktigt för alla parter att det har retts ut.

3. Vilken klubb kommer han ta över?

– Jag tror inte att det blir en klubb i England i alla fall. Det kommer att vara svårt efter det han har sagt om engelsk fotboll. Jag gissar att han hamnar i en mittenklubb i italienska eller portugisiska ligan. Han är fortfarande välrespekterad nere på kontinenten.

Ola Andersson, expertkommentator på Canal Plus

1.Vad säger du om avhoppet?

– Det är ändå rätt anmärkningsvärt att de går ut med det redan, det är min första reaktion till nyheten.

2. Hur påverkar det England i VM

– Det är jättesvårt att säga. Det går inte att spekulera i men jag tror inte att det kommer påverka spelarna att han går efter VM. FA har ändå tagit de här beslutet för att kunna lyckas i VM.

3. Vilken klubb kommer han ta över?

– Han kanske tar ett sabbatsår. Annars blir det någon av de största klubbarna som Roma, Juventus, Manchester United eller Arsenal – även ifall engelska klubbar kanske inte är det första man tänker på. Det blir i alla fall en Champions League-klubb.

Simon Bank, prisbelönt krönikör på Sportbladet

1.Vad säger du om avhoppet?

– Allt annat hade varit en stor överraskning. Hela den här veckan har det kommit upp en massa saker till ytan som har känts ganska självklara, som att Rio Ferdinand är lat och nu att Svennis lämnar efter VM.

2. Hur påverkar det England i VM

– Det kommer inte att påverka alls. Spelarna har förstås också haft det här på känn. Det hade varit svårt att gå in i en ny fas med Svennis efter VM.

Det här är en lösning som passar alla parter.

2. Hur påverkar det England i VM

– Han kommer att gå till en storklubb. Manchester United hade kunnat vara ett alternativ, men jag tror att han är trött på England. Det blir nog ett lag i Italien eller Spanien. Real Madrid kanske, så han får jobba med David Beckham igen. Eller så återvänder han till Rom.

Läs mer:

Sammanställning: , Samuel Johansson, Janna Roosch Haralsson