Wigan till final i ligacupen

FOTBOLL

Wigan är i final i ligacupen trots 2-1-förlust mot Arsenal i London på tisdagskvällen.

Jason Roberts är hjälten som rullade in det avgörande målet i förlängningens sista minut.

Wigan gick vidare på bortamålsregeln efter 2-2 sammanlagt.

Foto: AP
Jason Roberts frälste Wigan i ligacupens semifinal.

Arsenal och Wigan bjöd på en intensiv och mycket underhållande match på Highbury på tisdagskvällen.

Wigan hade 1-0 att gå på från hemmamötet och Arsenal satsade hårt framåt.

Thierry Henry gjorde målet som tog matchen till förlängning. Målet kom efter ett riktigt drömanfall i 65:e minuten. Hleb slog en djupledsboll på unga högerbacken Gilbert, som efter en perfekt löpning lättade in inlägget till Henry som bara hade att sätta dit skallen.

Då hade Andreas Johansson precis blivit inbytt. "Adde" gjorde ett mycket bra inhopp och hade ett bra läge att kvittera några minuter senare, men nicken från nära håll blev för lös.

Wigan gjorde en bra match och Arsenals backlinje hade enorma problem med starke Jason Roberts. Roberts hade mycket väl kunnat få med sig ett par straffar i första halvleken då Sol Campbell inte hängde med honom.

I förlängningen tog Arsenal över allt mer och när Robin van Persie satte en fantastisk frispark såg allt avgjort ut.

Men Jason Roberts fortsatte oroa och i den absolut sista minuten fick han äntligen utdelning. Sol Campbell och Philippe Senderos kunde inte enas om vem som skulle ta hand om bollen efter en långpass - i stället tog Roberts hand om den och rullade in målet som tog Wigan till final.

I morgon möts Manchester United och Blackburn i den andra semifinalen. Där är det liten fördel Manchester United efter 1-1 på Ewood Park.

Jens Möller